gotove građanske tužbe

Harvey Weinstein postigao privremenu nagodbu od 25 milijuna dolara: Neće morati ništa priznati

Image
Foto: AP Images

Osiguranje bivšeg filmskog studija Weinstein Co obavit će isplatu desecima žena

12.12.2019. u 10:15/ Hina

Harvey Weinstein i uprava njegovog bankrotiranog filmskog studija postigla je privremenu nagodbu vrijednu 25 milijuna dolara s desecima žena koje su bivšeg holivudskog producenta optužile za seksualno zlostavljanje, objavio je New York Times pozivajući se na odvjetnike koji su uključeni u pregovore. 

Neće morati priznati nedjela

Nagodba će privesti kraju gotovo sve građanske tužbe glumica i bivših zaposlenica koje su Weinsteina optužile za kaznena djela, od seksualnog uznemiravanja do silovanja, navodi New York Times. 

Osiguranje bivšeg filmskog studija Weinstein Co obavit će isplatu, a Weinstein neće morati priznati nedjela niti išta platiti.  Weinstenovi odvjetnici odbili su komentirati slučaj. 

Weinsteina je za seksualno zlostavljanje, koje datira unazad nekoliko desetljeća, optužilo više od 70 žena. Weinstein je odbacio sve optužbe i rekao da su se svi seksualni odnosi dogodili uz pristanak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ta je parnica odvojena od kaznenih prijava s kojima se Weinstein suočava u New Yorku, gdje je optužen za seksualno zlostavljanje dvije žene, jedne 2006., a druge 2013. godine. Suđenje je zakazano za 6. siječnja 2020., a Weinsteinu prijeti zatvor ako ga se osudi po glavnim točkama optužnice. 

Više s weba

Pročitajte još

Image
zabrinit

Steinmeier o mučenju koje podržava Trump: 'Ovdje nije riječ o sitnim stvarima. Riječ je o temeljnim pitanjima u našem samorazumijevanju'

Više s weba