POSLOVANJE I ODRŽIVI RAZVOJ

Hoće li uspjeti? Lego razmišlja o modelu koji bi mogao iznenaditi mnoge

Image

U Tehničkom muzeju obilježen svjetski dan Lego kockica 2X4 Brick Day

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Razmišljanja Lega naslanjaju se na rastući interes proizvodnih kompanija iz različitih sektora

14.10.2019. u 12:40/ Vijesti.hr

Kako bi odgovorio na problem korištenja plastike u svojim proizvodima, danski proizvođač igračaka Lego razmišlja o modelu iznajmljivanja svojih čuvenih kockica.

Tim Brooks, potpredsjednik kompanije zadužen za održivost poslovanja, izjavio je na londonskoj konferenciji Financial Timesa o budućnosti proizvodnje kako je Lego 'potpuno otvoren' prema ideji iznajmljivanja igračaka, piše Poslovni dnevnik.

''To je moguće, iako postoje određene tehničke zapreke'', izjavio je Brooks imajući na umu složenost pojedinih kompleta Lego kockica koji sadrže tisuće dijelova: ''Kolike su šanse da ga iznajmite osmogodišnjem djetetu i kasnije sve dijelove dobijete natrag?''

Razmišljanja Lega naslanjaju se na rastući interes proizvodnih kompanija iz različitih sektora koji u modelu iznajmljivanja proizvoda vide priliku za poboljšanje utjecaja na okoliš, ali i novi izvor prihoda.

Povjerenstvo za poslovanje i održivi razvoj, pokrenuto u Davosu 2016. godine, procijenilo je iznos prihoda i potencijalnih ušteda od iznajmljivanja proizvoda na bilijun dolara do 2030. godine.

Više s weba

Pročitajte još

Image
POD NADZOROM UN-a

Nastavljena evakuacija iz Alepa: posljednju fazu operacije narušavaju mnoge poteškoće

Više s weba