SVJETSKA, A NAŠA

Hrvatska vizažistica koja živi i radi u Londonu za RTL otkrila tko će uskoro snimati film u Hrvatskoj

6.6.2022. u 20:45/ Maja Oštro Flis

Ivana Primorac dugi niz godina surađuje s Helen Mirren i Garyjem Oldmanom kojeg je transformirala u Churchilla za ulogu koja mu je donijela tri Oskara

Da je uživala ovih dana u Londonu i velikom slavlju oko kraljičinog jubileja otkriva naša vizažistica i stilistica kose, koja živi i radi u Londonu Ivana Primorac. Dugi niz godina surađuje i s Helen Mirren i Garyjem Oldmanom kojega je upravo ona transformirala u Churchilla za čiju ulogu je dobio 3 Oskara. Bila je i dijelom ekipe mega popularne serije Kruna. S njom je pričala naša Maja Oštro Flis, kojoj je ekskluzivno otkrila i koja velika glumačka zvijezda uskoro stiže u Hrvatsku.

Radili ste na mega popularnoj seriji Kruna i kazališnim predstavama s temom kraljice, kakav je vaš dojam kad je ona u pitanju?

Što sam više istraživala toliko mi se više sviđala i toliko imam više za nju respekta. Jer ona je pravi radni čovjek i ona je svoju ulogu užasno ozbiljno shvatila od prvog dana.
Nikad nisam bila rojalist, nisam odrasla ovdje, nemam neku ljubav prema kruni. Ona na neki način predstavlja turistički atrakciju.

Što sam više naučila o njoj to me više dojmilo to koliko je promijenila tu staru monarhiju, unaprijedila sve oko sebe. Koliko je hrabra i unaprijedila samu sebe jer ona je projekt prošlog stoljeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puno radite puno snimate, na čemu radite trenutno?

To je film o Barbie Doll. Komedija jako pametna priča, teško je objasniti. Dogodi se veliki problem u Barbie world i ona mora otići u pravi svijet vidjet što se događa. Jedna kritika patrijarhije, feministička priča. Uz puno šale i smijeha.

Upravo se čita

Image
božićni sajam

Vikend advent inspekcija Danasa. Provjerili smo cijene i ponudu adventa u Beču

Tko glumi?

Margot Robbie je Barbie, Ryan Gosling je Ken.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je raditi s tim ljudima koje mi viđamo na ekranima u filmovima i serijama, kakvi su oni zapravo?

99 posto glumaca s kojima radim su radišni, puno rade, istražuju i teško rade. Tako da nemam iskustva s ljudima koji nisu takvi. tako da je velik užitak raditi s takvim ljudima.

Radila sam puno s Nicole Kidman, ali s Kate najviše do sada. Ona je po meni jedna od najboljih današnjih glumica. S njom bih trebala radit ovog listopada jednu lijepu priču koja bi se trebala snimati u Hrvatskoj. Film je o jako poznatoj fotografkinji Drugog svjetskog rata.

Puno ste puta bili nominirani na BAFTA-u, osvojili ste BAFTA-u. Kako je bilo raditi na tom filmu s Garyjem Oldmanom?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jako interesantno. On je dobio i Oscara za tu ulogu. Mi smo morali u roku 3 mjeseca stvoriti taj lik. Najteže je stvoriti takve maske di netko mora izgledati točno identično. Tako da je bio dosta težak proces, ali on je nevjerojatno profesionalan, skroz se unio u lik, on je totalno zvučao kao Churchill. Počeli smo s puno maski, na kraju smo ostali samo s nosom, vratom i perikom.

Postoji li glumica ili glumac s kojim ste dobri?

Ima ih puno, npr. Jude Law i ja smo prijatelji otkad je on imao 19 godina, ja 25. Ja znam za sve njegove brakove i svu njegovu djecu.

Došli ste 1983. htjeli ste raditi na tom odjelu šminke i frizure na BBC-u, ali niste imali novaca?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je bio meni san raditi na BBC-ju, ali kad sam uspjela uštedjet novce i doći do BBC-ja, oni su prestali funkcionirati. Onda sam krenula svojim putem.

Hrvatska je jako popularna i to me veseli jer Hrvatska to zaslužuje tako da se jako ponosim time. Kad je Kate izabrala Hrvatsku da radi svoj film, to prije 20 godina ne bi bilo, možda bi bila neka druga zemlja. Ali sad je Hrvatska prva zemlja u koju idu. Istražuju je li moguće. Onda se jako začude kakve su to predivne lokacije.

Više s weba

Pročitajte još

Image
drama u ruskoj prijestolnici

Buknuo požar u zgradi inozemne obavještajne agencije u Moskvi: više ljudi zatočeno na podzemnim etažama

Više s weba