podignuta razina sigurnosti

I španjolskom premijeru poslana bomba! To je već 4. pokušaj napada. Vlada otkriva detalje

Image
Foto: AP

Smatra se da su prva dva incidenta povezana jer je na obje omotnice u kojima su se nalazile bombe bila napisana ista e-mail adresa

1.12.2022. u 11:44/ Danas.hr

I ured španjolskog premijera Pedra Sancheza 24. studenog dobio je pismo u kojem se nalazila eksplozivna naprava slična onima koje su poslane u ukrajinsko veleposlanstvo, španjolsku tvornicu oružja i bazu ratnog zrakoplovstva, objavilo je danas Ministarstvo unutarnjih poslova Španjolske, javlja Reuters.

Iz ministarstva dodaju da je razina sigurnosti u javnim i diplomatskim zgradama podignuta nakon četiri pisma-bombe.

RTL-ova emisija Danas prenijela je izjavu ministrice obrane Margarite Robles: "Neka stvar bude savršeno jasna, ni jedan od ovih paketa ili bilo koji drugi nasilni čin neće promijeniti jasnu i čvrstu potporu koju Španjolska i druge zemlje NATO-a i EU-a pružaju Ukrajini."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolski državni tajnik za sigurnost Rafael Perez iznio je detalje nakon najnovijeg opasnog incidenta: "To su smeđe omotnice sličnog izgleda. Što se tiče njihova porijekla, moram reći da smo u ranoj fazi istrage. Iako postoje znakovi da su došli sa španjolskog teritorija, budimo oprezni."

Naime, jučer su otkrivena dva pisma bombe u toj zemlji. Jedno je poslano u ukrajinsku ambasadu u Madridu, a drugo je poslano firmi koja proizvodi oružje na sjeveru zemlje.

Upravo se čita

Image
NESRAZMJER PLAĆA

Studenti koji okreću burgere i čistači ulica zarađuju više nego medicinske sestre

U prvom incidentu ozlijeđen je službenik ukrajinskog veleposlanstva u Madridu kada je otvorio pismo bombu naslovljeno na veleposlanika, zbog čega je Kijev naredio pojačane mjere sigurnosti u svim svojim predstavništvima u inozemstvu. Nekoliko sati kasnije, tvrtka za proizvodnju oružja u Zaragozi, u sjeveroistočnoj Španjolskoj, primila je sličan paket, potvrdila je policija.

Image
pismo-bomba

Eksplozija u ukrajinskom veleposlanstvu u Madridu. Ozlijeđen zaposlenik

Image
pismo-bomba

Eksplozija u ukrajinskom veleposlanstvu u Madridu. Ozlijeđen zaposlenik

Treća eksplozivna naprava u dva dana skrivena u paketu u Španjolskoj! Ova posljednja poslana je u bazu španjolskog ratnog zrakoplovstva u Torrejonu De Ardozu u blizini Madrida. Kako javlja Sky News, smatra se da su prva dva incidenta povezana jer je na obje omotnice u kojima su se nalazile bombe bila napisana ista e-mail adresa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolski visoki sud otvorio je istragu o napadu kao mogućem slučaju terorizma.

Više s weba

Pročitajte još

Image
OD 1,30 DO 1,52 EURA

Dan D za regiju, svima poskupilo gorivo. Dizel najskuplji u Sloveniji, benzin u RH

Više s weba