ŠTO ĆE REĆI RUSI?

IAEA provela inspekciju: 'U ukrajinskim nuklearnim elektranama nije pronađena vojna oprema'

Image
Foto: IAEA Press Office via AP

Grossi je rekao Europskom parlamentu da je njegova agencija uspostavila stalnu prisutnost u svim ukrajinskim nuklearnim postrojenjima i da je u utorak naredio inspekcije kako bi se utvrdilo nalazi li se vojna oprema u nekom postrojenju

24.1.2023. u 18:20/ Hina

Provedena je inspekcija ukrajinskih nuklearnih elektrana i nije pronađena vojna oprema, rekao je šef Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Rafael Grossi Europskom parlamentu u utorak i opovrgnuo ruske optužbe.

Ruska obavještajna služba optužila je u ponedjeljak Ukrajinu da skladišti oružje isporučeno sa Zapada u nuklearnim elektranama diljem zemlje, a visoki ukrajinski dužnosnik rekao je da je ta tvrdnja lažna.

Grossi je rekao Europskom parlamentu da je njegova agencija uspostavila stalnu prisutnost u svim ukrajinskim nuklearnim postrojenjima i da je u utorak naredio inspekcije kako bi se utvrdilo nalazi li se vojna oprema u nekom postrojenju.

Image
Oštećeni sustavi

Projektilima na ukrajinsku nuklearku, najveću u Europi, šef IAEA: 'Igrate se vatrom!'

Image
Oštećeni sustavi

Projektilima na ukrajinsku nuklearku, najveću u Europi, šef IAEA: 'Igrate se vatrom!'

"Ishod tih inspekcija bio je negativan", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grossi je naglasio da je ovo drugi put da je IAEA uspjela "odbaciti optužbe o ilegalnim stvarima i vrlo opasnim stvarima u tim postrojenjima", referirajući se na ranije optužbe o stvaranju "prljave bombe".

Više s weba

Pročitajte još

Image
Neprimjereno?

Opet bunt protiv Zelenskog. Nakon Svjetskog prvenstva ne žele ga ni na talijanskom Sanremu

Više s weba