Oštećenje mreže

Incident u Savudrijskoj vali: Sukobili se hrvatski i slovenski ribari, intervenirala i policija

Image

Policija, More

Foto: Arhiva/Dusko Marusic/PIXSELL

Slovenski mediji javljaju da se u fizički sukob dvaju ribara uplela policija

29.7.2018. u 8:00/ Vijesti.hr

Hrvatski i slovenski ribari prije nekoliko su se dana, kako javljaju slovenski mediji, prvi put fizički sukobili u Savudrijskoj vali. 

Slovenski POP TV javlja kako je tu informaciju potvrdila  slovenska policija. Prema informacijama policije hrvatski ribar svojim je plovilom prešao preko mreže svog slovenskog kolege u slovenskim vodama iako je mreža bila pravilno označena.

Oštećeni Slovenac tvrdi kako za takav prelazak preko mreže nije postojao nikakav povod. Slovenski mediji javljaju i kako se u fizički sukob dvaju ribara uplela policija koja je spriječila izbijanje većeg incidanta. Navodno su intervenirali i slovenski i hrvatski policajci.

Također, navodi POP TV, Slovenskom je ribaru je počinjena šteta od nekoliko tisuća eura, a slučaj bi mogao završiti na sudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da je došlo do incidenta potvrdila je i hrvatska policija. Po riječima glasnogovornice policije Nataše Vitasović umaška policija je u četvrtak zaprimila prijavu umaškog ribara da mu je prijetio slovenski ribar nakon što je prilikom ribolova u Savudrijskoj vali njegova kočarica prešla preko mreža slovenske ribarice i pritom ih oštetila. Prema prijavi umaškog ribara to je bio povod prijetnji koji mu je uputio slovenski ribar kojom prilikom, prema navodima policije, nije došlo ni do kakvog fizičkog sukoba.

"Slovenski ribar je oštećenje mreža prijavio slovenskoj policiji dok je umaški ribar podnio kaznenu prijavu protiv slovenskog ribara zbog upućenih mu prijetnji" - izjavila je glasnogovornica Vitasović koja je ponovila kako je povod ovom događaju bilo oštećenje mreža a ne spor oko crte razgraničenja u Savudrijskoj vali.   

Upravo se čita

Image
DESETAK NESTALIH

U Italiji proglašeno izvanredno stanje zbog klizišta na Ischiji: Traga se za nestalima

Podsjećamo, od odluke Arbitražnog suda, koju Hrvatska ne priznaje, ribarima su već stizale kazne zbog ulaska u sporni teritorij zbog čega su mnogi od njih negodovali. 

Više s weba

Pročitajte još

Image
stanje katastrofe

Oluja ubila najmanje 16 osoba u Teksasu i Oklahomi, Houston potopljen

Više s weba