Očekuje se eskalacija

Iran tvrdi da će kazniti Amerikance gdje god budu: 'Osvetit ćemo Sulejmanijevu smrt'

Image
Foto: AP Images

Iran zadržava pravo da se osveti SAD-u zbog Sulejmanijeve smrti

4.1.2020. u 15:52/ Hina

Iran će kazniti Amerikance gdje god im budu u dosegu zbog ubojstva iranskog generala Kasema Sulejmanija, zaprijetio je visoki zapovjednik Iranske revolucionarne garde, a prenosi u subotu iranska agencija Tasnim. 

General Golamali Abuhamzeh, zapovjednik Garde u južnoj pokrajini Kerman, spomenuo je mogućnost napada na brodove u Zaljevu.

Iran zadržava pravo da se osveti SAD-u zbog Sulejmanijeve smrti, rekao je general kasno u petak.

"Hormuški tjesnac od ključnog je značenja za Zapad i velik broj američkih razarača i ratnih brodova prolazi onuda. Iran je odavno identificirao ključne američke mete u regiji. Nekih 35 američkih meta u regiji, kao i Tel Aviv, u našem su dosegu", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

Dužnosnik libanonskog Hezbolaha poručio je u međuvremenu iz Bejruta da će odgovor "osovine otpora" koju podržava Iran, na ubojstvo generala Sulejmanija, biti odlučan, prenijela je u subotu televizijska postaja Al Majadin.

Upravo se čita

Image
OSTATAK MALO SLABIJE

Kanadski izbornik nakon debakla: 'Prvih pola sata smo odigrali na razini najboljih'

Vođa Hezbolahova kluba zastupnika u Libanonu Mohamed Raad referirao se na niz skupina koje podržava Iran u regiji, od Libanona do Jemena, a koje su povećale utjecaj Teherana u regiji.

Raad je rekao da je SAD počinio "pogrešku" ubivši Sulejmanija i da će to shvatiti u danima koji dolaze, prenijela je televizijska postaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
zaostala iz rata

Eksplozija mine u šumi kod Bugojna: jedan radnik poginuo, dvojica ozlijeđena

Više s weba