'žurni popravci'

Isključenja struje diljem Ukrajine zbog ruskih napada: 'Situacija je teška, ali pod kontrolom'

Image
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Ruska vojska je priznala da je 'izvela masovni zračni udar visokopreciznim oružjem' u ponedjeljak oko 13.00 sati po srednjoeuropskom vremenu na ukrajinske vojne objekte i na energetsku infrastrukturu povezanu s vojskom

5.12.2022. u 21:29/ Hina

Ukrajinska energetska kompanija Ukrenergo upozorila je u ponedjeljak da će na cijelom području zemlje biti na snazi isključenja struje zbog novih ruskih napada na elektroenergetski sustav.

"Zbog posljedica raketiranja (…) u svim dijelovima Ukrajine uvode se izvanredna isključenja struje kako bi se održala ravnoteža između proizvodnje i potrošnje. Struja će se poglavito osigurati za važnu infrastrukturu", objavio je Ukrenergo na Telegramu.

"Situacija je teška, ali je pod kontrolom", dodao je Ukrenergo dok su snage Kijeva priopćile da su uništile više od 60 od sedamdesetak raketa što su ih ispalili Rusi.

Ipak, "neke elektrane neko vrijeme neće moći raditi punim kapacitetom", navodi distributer. "Uz daljnji pad temperature ispod ništice u iduća 24 sata, to će prouzročiti deficit struje u sustavu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Tvrdi rusko ministarstvo

Zračne baze napadnute ukrajinskim dronovima u Rusiji. Ima mrtvih

Image
Tvrdi rusko ministarstvo

Zračne baze napadnute ukrajinskim dronovima u Rusiji. Ima mrtvih

U tijeku su žurne popravke, navodi Ukrenergo.

Ruska vojska je priznala da je "izvela masovni zračni udar visokopreciznim oružjem" u ponedjeljak oko 13.00 sati po srednjoeuropskom vremenu na ukrajinske vojne objekte i na energetsku infrastrukturu povezanu s vojskom.

Upravo se čita

Image
PRATITE UŽIVO

Policija o Platku: 'Prekšaj je počinilo pet osoba, među njima i pripadnik GSS-a. Neće biti privođenja'

Pošto je pretrpjela velike poraze u sukobu koji je prerastao u najveći u Europi od Drugog svjetskog rata, Rusija je u listopadu počela razarati ukrajinsku energetsku infrastrukturu, zbog čega su na snazi isključenja struje.

U petak je ruski predsjednik Vladimir Putin rekao da su ruski napadi na ukrajinsku infrastrukturu "neminovni".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
OD 1,30 DO 1,52 EURA

Dan D za regiju, svima poskupilo gorivo. Dizel najskuplji u Sloveniji, benzin u RH

Više s weba