danas u braku

Ispovijest učiteljice koja je imala aferu s dječakom (12): 'Nisam znala da je to protuzakonito'

25.9.2018. u 8:22/ Vijesti.hr

U to vrijeme je bila u braku s prvim suprugom i majka četvero djece kada je osuđena za silovanje mladića

Prije 22 godine američka učiteljica Mary Kay Letourneau punila je novinske stupce zanranjenom ljubavnom vezom s jednim učenikom (12). Njoj su tada bile 34 godine, a dan danas nije promijenila mišljenje o događanjima prije 20-tak godina. Inzistira da nije znala da je počinila kazneno djelo, prenosi Fox News

Naime, Letourneau je bila u to vrijeme bila u braku s prvim suprugom i majka četvero djece kada je osuđena za silovanje mladića po imenu Vilo Faulaau koji je u to vrijeme imao 12 godina, a bilo mu je samo 13 kada mu je rodila prvo dijete. Priznala je krivnju po dvije točke optužnice za silovanje drugog stupnja davne 1997. godine i uvjetno kažnjena je sa 7 godina zatvora. Unatoč svemu, tvrdi kako tada nije bila svjesna da je čini kazneno djelo.

U intervjuu za Channel 7, bivša učiteljica osnovne škole u Seattleu, posegnula je za istom rečenicom koju je ponavljala prije 20-tak godina, obranom koju je isticala od početka afere.

"Reći ću ono što sam ponavljala cijelo vrijeme. Da sam znala da je to zločin, da sam imala ikakvu ideju da bi se moj čin smatrao kao zločin... Da mi je netko rekao, da mi je bilo tko rekao, tko me poznaje kakva sam, da postoji poseban zakon koji kaže da je to kazneno djelo". Na upit novinara Matta Dorana vjeruje li da nije trebala ići u zatvor, odlučno je odgovorila: "Apsolutno, vjerujem u to".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon šest mjeseci provedenih u zatvoru Letourneau je pomilovana uz objašnjenje da u to vrijeme nije viđala Fualaaua, koji je bio tek 1,5 godina stariji od njezina najstarijeg sina. Manje od mjesec dana kasnije, policija ih je uhvatila u seksualnom zanosu u automobilu. Vratili su je u zatvor jer je prekršila uvjetnu kaznu te je morala odlužiti kaznu do kraja. Tada je već bila trudna s drugim djetetom iz veze s maloljetnikom, a porodila se u zatvoru.

Letourneau i Fualaau vjenčali su se 2005. godine, a njihov brak potrajao je sve do prošle godine kada je on podnio zahtjev za rastavom, no kasnije ga je povukao. Još ranije je tvrdila kako je njezin suprug Vilo Fualaau bio glavni krivac za njihovu vezu svojim agresivnim zavođenjem od samog početka, prenosi Fox News.

Upravo se čita

Image
u Splitu

Vozač romobila udario dijete i odvezao se: Policija moli svjedoke nesreće da se jave

Više s weba

Pročitajte još

Image
ŠESTA FAZA

Von der Leyen o novom paketu sankcija Rusiji: 'Uvodimo embargo na rusku naftu. Neće biti lako'

Više s weba