Šokantni incident

Izgorjela tijekom rutinske operacije: Kad su uzeli električni skalpel, nastao je pakao

Image
Foto: RTL

Obitelj žrtve tvrdi da im je medicinsko osoblje reklo kako se tijekom operacije 'dogodila nesreća', ali im nisu iznijeli pojedinosti

30.12.2019. u 20:00/ Hina

Šezdesetšestogodišnja Rumunjka preminula je nakon što je teško opečena u požaru tijekom bolničke operacije u kojoj su se kirurzi neprikladno koristili električnim skalpelom i sredstvom za dezinfekciju na bazi alkohola, objavilo je u ponedjeljak rumunjsko Ministarstvo zdravstva.

Pacijentica (66) umrla je u nedjelju navečer od opeklina zadobivenih tijekom operacije 22. prosinca u sklopu liječenja raka gušterače.

Rumunjski državni tajnik za zdravstvo Horatiu Moldovan rekao je da su "kirurzi trebali znati da je zabranjeno koristiti se sredstvom za dezinfekciju na bazi alkohola tijekom operacija koje se izvode električnim skalpelom".

U dodiru skalpela sa zapaljivom tvari pacijentica se zapalila, napisao je na društvenoj mreži Facebook zastupnik Emanuel Ungureanu, pozivajući se na svjedočenja medicinskog osoblja bolnice Floreasca u Bukureštu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je prijetilo da će se požar proširiti, jedna je bolničarka izlila kantu vode na bolesnicu kojoj je izgorjelo 40 posto tijela.

Ministarstvo zdravlja obećalo je razjasniti taj "nesretni incident", o kojem se navodno doznalo iz nedavno objavljenih informacija u tisku.

Upravo se čita

Image
SLUČAJ AGROKOR

Je li 11 mil. kn proračunskog novca bačeno u vjetar zbog podizanja optužnice? Što kaže DORH?

Žrtvina obitelj navela je da im je medicinsko osoblje reklo da se tijekom operacije "dogodila nesreća", ali im nisu iznijeli pojedinosti o težini opeklina ni o njihovu uzroku.

Rumunjski bolnički sustav ima problema zbog zastarjele opreme i nedostatka liječnika, naglašava agencija France presse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
sjeverna koreja

Sjeverna Koreja prijeti: 'Nanijet ćemo SAD-u patnju i bol'

Više s weba