SJEVERNA BOLIVIJA

Izgubio se u džungli i preživio 31 dan: 'Jeo sam crve, ne biste vjerovali što sam sve morao učiniti'

Image
Foto: Screenshot/Associated Press

Pronađen nakon 31 dan, dehidriran s iščašćenim gležnjom. Skrivao se od jaguara

1.3.2023. u 21:38/ Danas.hr

Jhonattan Acosta (30)odvojio se od svoja četiri prijatelja dok je bio u lovu u sjevernoj Boliviji i izgubio se. Uamazonskoj džungli preživio je 31 dan, piše BBC. U potrazi za njim sudjelovali su mještani i prijatelji.

Kako bi preživio pio je kišnicu skupljenu u svojim cipelama i jeo crve i insekte dok se skrivao od jaguara i pecarija, vrste sisavca nalik svinji.

"Nevjerojatno je, ne mogu vjerovati da su ljudi tako dugo tražili", rekao je u suzama.

"Jeo sam crve, jeo sam insekte, ne biste vjerovali što sam sve morao učiniti da preživim sve ovo vrijeme", rekao je. Jeo je i divlje voće slično papaji, lokalno poznato kao gargatea.

"Veoma sam zahvalan Bogu jer mi je dao novi život", rekao je.

Image
Jeste ga vidjeli?

Nestao mladić na području Petrinje. Otišao u šetnju i nije se vratio. Policija moli pomoć

Image
Jeste ga vidjeli?

Nestao mladić na području Petrinje. Otišao u šetnju i nije se vratio. Policija moli pomoć

Njegova obitelj rekla je da će još morati sastaviti sve detalje o tome kako se Acosta izgubio i kako je uspio ostati živ, ali da će ga pitati postupno jer je još uvijek psihički oštećen nakon tog iskustva.

Acosta je izgubio 17 kilograma, imao je iščašen gležanj i bio je dehidriran kada je pronađen, ali prema onima koji su ga pronašli, još uvijek je mogao hodati šepajući.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imao je samo jedan metak u svojoj sačmarici i nije mogao hodati, a mislio je da ga nitko više neće tražiti", dodao je Horacio Acosta, mlađi brat preživjelog. Jhonattan Acosta nije imao mačetu ili svjetiljku kod sebe kad se izgubio i morao je čizmama skupiti kišnicu za piće.

Horacio Acosta kaže da su njegova brata pronašla četvorica lokalnih ljudi. "Čovjek je dotrčao da nam kaže da su pronašli mog brata. To je pravo čudo."

Prema mlađem Acosti, Jhonattan je nakon muke odlučio zauvijek odustati od lova. Policija je u međuvremenu rekla da će ispitati četvoricu prijatelja preživjelog kako bi razumjeli kako se on odvojio od njih.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Nerazumna glupost

Spustila se s djetetom na tračnice kako ne bi morala platiti kartu pa joj kćer umalo poginula

Više s weba