od 3. veljače

Japan uveo sankcije Rusiji zbog posljednjih napada Ukrajine. Blokirali ministra, nema opreme...

Image
Foto: AP

Njemačka i SAD su obećali opskrbiti Ukrajinu tenkovima svoje proizvodnje, a Rusija je uzvratila napadima na tu državu. Umrlo je 11 osoba najmanje

27.1.2023. u 7:19/ Hina

Japan je u petak pojačao sankcije protiv Rusije nakon najnovijeg vala raketnih napada na Ukrajinu širenjem popisa zabranjenih proizvoda za izvoz Rusiji te zamrzavanjem imovine ruskih dužnosnika i subjekata.

Ta je odluka donesena nakon niza ruskih napada diljem Ukrajine u četvrtak u kojima je poginulo najmanje 11 osoba, nakon što su Njemačka i SAD obećali opskrbiti Ukrajinu tenkovima svoje proizvodnje.

"U svjetlu situacije oko Ukrajine i kako bi doprinio međunarodnim naporima za osiguranjem mira, Japan će implementirati zabranu izvoza u skladu s drugim velikim zemljama", priopćilo je ministarstvo gospodarstva, trgovine i industrije.

Image
NEMA KRAJA

Rusija nastavila s bombardiranjem nakon kratkog prekida vatre. Zelenski: 'Svijet je ponovno vidio laži...'

Image
NEMA KRAJA

Rusija nastavila s bombardiranjem nakon kratkog prekida vatre. Zelenski: 'Svijet je ponovno vidio laži...'

U sklopu novih sankcija Japan će, između ostalog, zabraniti od 3. veljače isporuke proizvoda za 49 organizacija u Rusiji koje bi ih mogle koristiti za unaprjeđenje ruskih vojnih kapaciteta.

To će uključivati proizvode u rasponu od vodenih topova, opreme za istraživanje plina i opreme za poluvodiče do cjepiva, opreme za rendgen, eksploziva i robota, priopćilo je ministarstvo.

Japan će također zamrznuti imovinu tri subjekta i 22 pojedinca u Rusiji, uključujući zrakoplovnu tvrtku JSC Irkut, proizvođača projektila zemlja-zrak MMZ Avangard, zamjenika ministra obrane Mihaila Mizinceva i ministra pravosuđa Konstantina Čujčenka, kao i 14 osoba povezanih s aneksijom dijelova jugoistočne Ukrajine.

Više s weba

Pročitajte još

Image
nema odustajanja

Ovim herojima ne pada na pamet predati Bahmut. Grad u kojem su već poginuli deseci tisuća ljudi

Više s weba