NA PUTU SU

Javili se Hrvati koji putuju u pomoć Turskoj: 'Nastojimo doći što prije'

Image

Modul za urbano traženje unesrećenih u ruševinama jučer u kasnim poslijepodnevnim satima krenuo je u Tursku pomoći u potrazi za unesrećenima u katastrofalnom potresu

7.2.2023. u 16:13/ Danas.hr

Naš tim koji je sinoć krenuo prema razrušenoj Turskoj vozi se u ovome trenutku prema zračnoj luci u Adani, gdje je uspostavljen prihvatni centar za međunarodno timove koji pristižu u pomoć

"Mi smo sada na putu prema tom prihvatnom. Nastojimo tamo doći što prije, da napravimo kraći predah u Ankari i nakon toga na naše krajnje odredište", kazao je pripadnik modula srednje kategorije za urbano traganje i spašavanje iz ruševina Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Tomislav Marević.

Podsjetimo, modul za urbano traženje unesrećenih u ruševinama jučer u kasnim poslijepodnevnim satima krenuo je u Tursku pomoći u potrazi za unesrećenima u katastrofalnom potresu. Radi se o modulu srednje kategorije za urbano traganje i spašavanje iz ruševina u kojem je 40 pripadnika s opremom i 10 pasa za spašavanje.

Hrvatski veleposlanik u Turskoj Hrvoje Cvitanović kazao nam je kako još uvijek ne zna gdje će Hrvati koji stižu u pomoć biti raspoređeni. To će se kako kaže znati kada dođu s obzirom na to da će biti raspoređeni na mjesto gdje najviše bude potrebno u tom trenutku.

Više s weba

Pročitajte još

Image
ODRŽALA GOVOR

Kolinda iznenadila na summitu o ratnim zločinima u Kijevu. Za RTL poručila: 'Ujedinjeni smo za pravdu'

Više s weba