NEVOLJE NA VIDIKU?

Južna Koreja: 'Uočili smo znakove da susjedi obnavljaju demontirano lansirno postrojenje'

Image

Portal Globalfirepower objavio je konačnu listu najjačih svjetskih vojnih sila 2018. U sklopu te liste su nabrojane i države s najviše broja vojnika. Donosimo popis država s najviše vojnika u regiji i u svijetu.

Foto: AP Images

Južnokorejska obavještajna služba kazala je da njihovi američki kolege 'imaju iste takve informacije'

5.3.2019. u 19:44/ Hina

Južnokorejske obavještajne agencije uočile su znakove da Sjeverna Koreja obnavlja dio svog postrojenja za lansiranje projektila na lokaciji Dongchang-ri koje je prethodno bilo demontirano, izvijestila je u u utorak novinska agencija Yonhap. 

Godinama pod pritiskom međunarodne zajednice da zatvori svoja postrojenja za razvoj nuklearnog oružja Sjeverna Koreja počela je vraćati krov i vrata na postrojenje koje je već bila demontirala, javlja Yonhap.

Južnokorejska obavještajna služba kazala je da njihovi američki kolege "imaju iste takve informacije", dodaje Yonhap.

Drugi summit na temu denuklearizacije Korejskog poluotoka između američkog predsjednika Donalda Trumpa i sjevernokorejskog vođe Kim Jong Una prošli tjedan prekinut je na pitanju sankcija pri čemu Pyongyang tvrdi da je tražio ublažavanje sankcija, a Washington da je sjevernokorejski vođa zatražio potpuno ukidanje sankcija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Američki državni tajnik Mike Pompeo rekao je u ponedjeljak da bi američko izaslanstvo moglo idućih tjedana stići u Sjevernu Koreju. 

Južnokorejski predsjednik Moon Jae-in pozvao je američke i sjevernokorejske dužnosnike da pokušaju pronaći način za obnovu prekinutih razgovora.

Upravo se čita

Image
grč u želudcu

Pitali smo Petrinjce što ih muči, a onda ista pitanja postavili i ministrima

Prekid sastanka bio je udarac za južnokorejskog predsjednika Moona koji se nadao da će ublažavanje američkih sankcija omogućiti dvjema Korejama da obnove zajedničke gospodarske projekte, a među njima industrijsku zonu.

Više s weba

Pročitajte još

Image
POD NADZOROM UN-a

Nastavljena evakuacija iz Alepa: posljednju fazu operacije narušavaju mnoge poteškoće

Više s weba