pohrlili u uske ulice

Južnokorejski ministar policije: 'Nismo očekivali toliko ljudi'

Image
Foto: ASSOCIATED PRESS

Značajan broj policajaca bio je raspoređen u drugom kvartu gdje su se očekivali prosvjedi

30.10.2022. u 12:24/ RTL Vijesti

Južnokorejski ministar unutarnjih poslova Lee Sang-min tvrdi kako policija nije očekivala da će 100.000 ljudi pohrliti u uske ulice seulske četvrti Itaewon. Branio je odluku da se unaprijed ne šalje više policajaca u to područje i tvrdi kako mnogo policajaca bilo u subotu navečer bilo raspoređeno diljem grada, piše BBC.

''Ne znam koliko je točno policajaca bilo raspoređeno po Itaewonu, no značajan broj bio njih bio je raspoređen u Gwanghwamunu gdje se očekivala velika gužva zbog prosvjeda", kazao je ministar.

Image
Seul zavijen u crno

Proglasili dan žalosti, u stampedu poginula najmanje 151 osoba

Image
Seul zavijen u crno

Proglasili dan žalosti, u stampedu poginula najmanje 151 osoba

''Očekivana veličina gužve u Itaewonu nije puno odstupala od gužvi prijašnjih godina, stoga razumijem zašto je tamo bilo jednak broj službenika kao i prijašnjih godina'', dodao je Lee.

Lee Sang-min je rekao da neke žrtve još uvijek nisu identificirane jer su bile mlađe od 17 godina ili nisu sa sobom nisu imale osobnu iskaznicu.

Broj umrlih popeo se na 153 osobe. Među žrtvama je 20 stranih državljana: Austrijanac, Tajlanđanin, kao i nekoliko pojedinaca iz Kine, Irana, Uzbekistana i Norveške.

Mjesto tragedije posjetio je i gradonačelnik Seula Oh Se-hoon.

Više s weba

Pročitajte još

Image
suđenje u zambiji

VIDEO Danas sutkinja odlučuje hoće li Hrvati na slobodu. Pogledajte njihov dolazak na sud

Više s weba