Završile u moru

Kim Jong Un opet pokazuje mišiće Trumpu: Sjeverna Koreja ispalila rakete prvi put nakon 2017.

Image
Foto: AP Images

Rakete su letjele 70 do 200 km, a zvršile su u Japanskom moru

4.5.2019. u 8:30/ Hina

Sjeverna Koreja je u subotu ispalila "nepoznatu raketu kratkog dometa" ili više njih u Japansko more, priopćio je južnokorejski vojni vrh, javljaju novinske agencije.

Pjongjang je "ispalio raketu iz Wonsana, na istočnoj obali, u smjeru istoka, danas oko 9.06 sati (2.06 sati po srednjoeuropskom vremenu)", navodi se u priopćenju južnokorejske vojske. Južna Koreja i Sjedinjene Države "analiziraju pojedinosti u vezi s tom raketom", dodala je, prenosi France Presse.

Sjeverna Koreja je u subotu ispalila nekoliko raketa kratkog dometa s istočne obale, priopćila je južnokorejska vojska, što je prvo ispaljivanje rakete od 2017. dok pojačava pritisak na Washington nakon neuspjeha nuklearnog summita, javlja Reuters.

Rakete su letjele 70 do 200 km, objavila je poslije južnokorejska vojska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je prvo ispaljivanje rakete nakon studenog 2017. kada je Sjever ispalio interkontinentalnu balističku raketu (ICBM) i objavio da je dovršio ustroj nuklearnih snaga i pružio Jugu i SAD-u ruku pomirenja.

Njegov vođa Kim Jong-un je obećao da više neće ispitivati atomsko oružje ni ICBM-ove, ali je Sjever nakon toga ipak provodio ispitivanje oružja.

Upravo se čita

Image
tinejdžeri na mrežama

Zašto se vrijeme na društvenim mrežama dovodi u vezu s depresijom i manjkom socijalnih vještina?

Kim je sudjelovao na dvama summitima s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom, drugi se održao u veljači u Vijetnamu, ali ni na jednom nije ostvaren pomak u gašenju sjevernokorejskog nuklearnog programa zbog neslaganja u vezi sa zatvaranjem nuklearnih postrojenja i ukidanjem sankcija.

Više s weba

Pročitajte još

Image
drama u Moskvi

Otkrivene snimke razgovora pilota prije stravične tragedije: 'Molim vas da se vratimo! Avion gori!'

Više s weba