Napetost raste

Kim Jong-un se vratio na scenu i odmah se puca: Sjeverna i Južna Koreja razmijenile vatru na granici

Image
Foto: AP Images

Tenzije su već bile na visokoj razini zbog odsutnosti sjevernokorejskog vođe Kim Jong-una

3.5.2020. u 8:38/ Hina

Sjeverna i Južna Koreja razmijenile su u nedjelju rano ujutro vatru u blizini južnokorejske stražarske postaje na granici, pojačavajući napetost dan nakon što se sjevernokorejski vođa Kim Jong-un pojavio u medijima nakon gotovo trotjedne odsutnosti.

"Više pucnjeva ispaljeno je iz Sjeverne Koreje u 7.41 sati po lokalnom vremenu na granici prema stražarskoj postaji u Južnoj Koreji", navodi se u izjavi zapovjednika južnokorejskih snaga, a prenosi Reuters.

Južna Koreja odgovorila je ispaljivanjem dva hica prema Sjevernoj Koreji, no nije bilo izvještaja o ranjenima.

Nakon nekoliko tjedana intenzivnih nagađanja o Jong-unovu zdravlju i prebivalištu državni mediji objavili su u subotu fotografije i izvješće da je prisustvovao puštanju u rad tvornice gnojiva. Bio je to prvi izvještaj o njegovu pojavljivanju u javnosti od 11. travnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Američki predsjednik Donald Trump u subotu je reagirao na izvještaje o ponovnom pojavljivanju sjevernokorejskog vođe Kim Jong-una tvitom u kojem je istaknuo da mu je drago "da se vratio i da je dobro".

Pitanja o zdravstvenom stanju Kim Jong-una zaredala su nakon što se nije pojavio 15. travnja na svečanosti obilježavanja rođendana svoga djeda i osnivača režima Kim Il-sunga. 

Upravo se čita

Image
Tlo ne miruje

Broj poginulih popeo se na 4300: 'Ali to bi moglo narasti i na 20.000'

Prvi je o zdravlju Kim Jong-una 21. travnja počeo nagađati Daily NK, internetski medij u kojemu uglavnom pišu Sjevernokorejci koji su pobjegli iz zemlje.

Trump dosad nije htio komentirati informacije sjevernokorejske novinske agencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zdravlje sjevernokorejskog čelnika je dobro čuvana državna tajna u toj zemlji koja je zatvorena prema svijetu i u kojoj medijske slobode ne postoje.

Više s weba

Pročitajte još

Image
ANALIZA SKY NEWSA

Zašto je toliko žrtava potresa u Siriji i Turskoj? Nekoliko je razloga

Više s weba