PRKOSI MEĐUNARODNOJ ZAJEDNICI

Kim naredio da nuklearni arsenal bude spreman za uporabu: Amerikanci misle da blefira!

Image

Kim Jong-un

Foto: AP

Vijeće sigurnosti UN u srijedu je nametnulo nove teške sankcije Sjevernoj Koreji zbog njezinih posljednjih nuklearnih i balističkih pokusa. Nekoliko sati nakon usvajanja rezolucije, Sjeverna Koreja je ispalila više projektila kratkog dometa u Japansko more

4.3.2016. u 6:55/ Hina

Sjevernokorejski vođa Kim Jong-Un u petak je rekao da nuklearni arsenal njegove zemlje mora biti svakog trenutka spreman za uporabu, a SAD su odmah odgovorile da bi se Pjongjang morao suzdržati od provokativnih akcija koje otežavaju stanje i ponovno izrazile sumnju u sposobnost Sjeverne Koreje da izvodi nuklearne napade.

Image
ODGOVOR NA OŠTRIJE SANKCIJE

Pjongjang ponovno provocira: Sjeverna Koreja ispalila nekoliko projektila u Japansko more!

Image
ODGOVOR NA OŠTRIJE SANKCIJE

Pjongjang ponovno provocira: Sjeverna Koreja ispalila nekoliko projektila u Japansko more!

"Moramo biti stalno spremni da u bilo kojem trenutku upotrijebimo svoj nuklearni arsenal", rekao je Kim, po pisanju državne agencije KCNA, ponovno iskazavši prkos međunarodnoj zajednici.

Vijeće sigurnosti UN u srijedu je nametnulo nove teške sankcije Sjevernoj Koreji zbog njezinih posljednjih nuklearnih i balističkih pokusa. Nekoliko sati nakon usvajanja rezolucije, Sjeverna Koreja je ispalila više projektila kratkog dometa u Japansko more ispred svoje istočne obale.

"Svjesni smo izvješća i pozorno pratimo stanje na Korejskom poluotoku u koordinaciji s našim regionalnim saveznicima", rekao je glasnogovornik Pentagona Bill Urban.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tražimo od Sjeverne Koreje da se suzdrži od provokativnih akcija koje povećavaju napetost i da se, umjesto toga, usredotoči na ispunjavanje svojih međunarodnih obveza", dodao je.

Neimenovani dužnosnik američke vojske za AFP je rekao da se analiza američke vlade glede sposobnosti Sjeverne Koreje da izvede nuklearni napad "nije promijenila".

Upravo se čita

Image
EKSKLUZIVNO ZA DANAS.HR

Sammir otkrio za koga će navijati u ogledu Hrvatske i Brazila: 'Svjesni su svoje kvalitete'

"Nismo vidjeli da je Sjeverna Koreja testirala ili pokazala da je sposobna minijaturizirati nuklearnu glavu niti je postaviti na balistički projektil", rekao je.

Više s weba

Pročitajte još

Image
otklonili svaku sumnju

Američki senatori uvjereni: 'Rusi su se umiješali u izbore, Donald Trump je imao Putinovu pomoć!'

Više s weba