OPĆINA JEZERO

Kod Jajca pronađene velike količine zlata

Image
Foto: Shutterstock

U 2023. godini Lykos u općinu Jezero planira investirati više od 60 milijuna konvertibilnih maraka. Uprava Lykosa apelira na Vladu Republike Srpske neka se uključi u investiranje na području općine Jezero kako bi se maksimizirao cjelokupni ekonomski razvoj BiH

2.2.2023. u 16:17/ Danas.hr

Miloš Bošnjaković, generalni direktor kompanije Lykos Balkan Metals priopćio je kako laboratorijski rezultati geoloških istraživanja upućuju na to da je na području općine Jezero visoka količina zlata, javlja Klix.

"Na tri lokacije na teritoriju općine Jezero potvrđeni su visoki sadržaji zlata na kontaktima različitih litoloških jedinica, i do nevjerovatnih 27,5 grama po toni u kontinuitetu od čak 60 metara, što je neuobičajeno visok sadržaj i za svjetski poznate rudnike zlata", kazao je Bošnjaković.

Iako je riječ o ranoj fazi istraživanja iz Lykosa ističu kako laboratorijski rezultati upućuju na najbolje nalazište zlata na području Bosne i Hercegovine (BiH), ali i Balkana.

Image
inspektori na terenu

Što se događa s rijekama u BiH? Nakon Drine pune smeća, Bosna u Zenici pocrvenila

Image
inspektori na terenu

Što se događa s rijekama u BiH? Nakon Drine pune smeća, Bosna u Zenici pocrvenila

U 2023. godini Lykos u općinu Jezero planira investirati više od 60 milijuna konvertibilnih maraka. Uprava Lykosa apelira na Vladu Republike Srpske neka se uključi u investiranje na području općine Jezero kako bi se maksimizirao cjelokupni ekonomski razvoj BiH.

Više s weba

Pročitajte još

Image
ODRŽALA GOVOR

Kolinda iznenadila na summitu o ratnim zločinima u Kijevu. Za RTL poručila: 'Ujedinjeni smo za pravdu'

Više s weba