policija blokirala područje

Kod trgovačkog centra u središtu Bruxellesa uhićen muškarac: nosio je lažni pojas s eksplozivom

Image
Foto: AP

Nakon dojave stanara o sumnjivom paketu, policija je blokirala područje oko trgovačkog centra

21.6.2016. u 9:03/ Hina

Muškarac zbog kojega je u Bruxellesu u utorak ujutro oglašena bombaška prijetnja nosio je lažni pojas s eksplozivom, potvrdili su izvori iz pravosuđa.

Belgijska policija uhitila je u utorak ujutro nedaleko od trgovačkog centra u središtu Bruxellesa jednog  muškarca pod sumnjom da na sebi ima pojas s eksplozivom, nakon čega je sazvan sastanak nacionalnog centra za krizne situacije i belgijskog premijera. Policija je blokirala područje oko trgovačkog centra City2 u glavnoj trgovačkoj ulici u središtu grada nakon dojave stanara o sumnjivom paketu.

"Nikakav eksploziv za sada nije pronađen", priopćilo je tužiteljstvo.

Gradonačelnik Bruxellesa Yvan Mayeur je priopćio da nema nikakve prijetnje u trgovačkom centru City2 te da nema razloga da trgovine ostanu zatvorene. No, istovremeno je pozvao građane da budu na oprezu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utorak rano ujutro policiju je nazvao jedna muškarac i rekao je da ima pojas s eksplozivom, izjavili su tužitelji za novinsku agenciju Belgu. Osumnjičeni, zakojeg se vjeruje da je isti onaj koji je nazvao policiju, kasnije je uhićen.

Trojica osumnjičenih uhićena su tijekom vikenda i optužena za pokušaj ubojstva i sudjelovanje u aktivnostima terorističke skupine nakon pretresa izvršenih diljem Belgije. 

Upravo se čita

Image
'želim život'

Na današnji dan, prije 16 godina preminula je Ana Rukavina. Njezinih riječi prisjećamo se i danas

U Belgiji je i dalje na snazi drugi stupanj opasnosti od terorizma. Stanje nije promijenjeno zbog nepotvrđenih novinskih izvješća koja sugeriraju da ekstremisti planiraju nove napade na Belgiju i Francusku.

Više od 30 ljudi ubijeno je 22. ožujka u napadima bombaša samoubojica na bruxelleskom međunarodnom aerodromu i podzemnoj željeznici u belgijskome glavnome gradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
Odluka je pala?

Tjedan dana do izbora: Bidenu prednost u anketama, Bloomberg donirao 15 milijuna njegovoj kampanji

Više s weba