ODRŽALA GOVOR

Kolinda iznenadila na summitu o ratnim zločinima u Kijevu. Za RTL poručila: 'Ujedinjeni smo za pravdu'

Image
Foto: RTL

Hrvatski premijer Plenković doputovao je u petak ujutro u Kijev gdje se sastao s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim, predsjednikom tamošnje Vlade Denisom Šmihalom i predsjednikom Vrhovne Rade Ruslanom Stefančukom. Riječ je o njegovom drugom posjetu Ukrajini od početka ruske agresije

31.3.2023. u 18:35/ Danas.hr

Na summitu o ratnim zločinima u Kijevu pojavila se i bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Obišla je Buču, a održala je i emotivni govor prisjetivši se Vukovara, Škabrnje i Srebrenice. Predstavila je tri točke pristupa rješavanja ratnih zločina i svoj govor završila na ukrajinskom jeziku.

"Ujedinjeni smo za pravdu", poručila je Grabar-Kitarović za RTL.

"Moramo postaviti iste standarde reakcije na svaku agresiju, grozote, na zločine autokracije, ratne zločine, zločine protiv čovječnosti i ljudskog dostojanstva", rekla je Grabar-Kitarović na summitu.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Podsjetimo, hrvatski premijer Andrej Plenković doputovao je u petak ujutro u Kijev gdje se sastao s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim, predsjednikom tamošnje Vlade Denisom Šmihalom i predsjednikom Vrhovne Rade Ruslanom Stefančukom.

Riječ je o Plenkovićevom drugom posjetu Ukrajini od početka ruske agresije, a ovaj put su s njim otputovali i hrvatski ministar branitelja Tomo Medved i Anica Djamić, hrvatska veleposlanica u Ukrajini. Premijer Plenković je s još troje europskih državnika sudjelovao na sastanku na vrhu ''Buča - odgovornost Rusije za zločine u Ukrajini'' povodom godišnjice oslobođenja Buče.

Više s weba

Pročitajte još

Image
suđenje u zambiji

VIDEO Danas sutkinja odlučuje hoće li Hrvati na slobodu. Pogledajte njihov dolazak na sud

Više s weba