prije na odmoru voli čitati

Kraljica Elizabeta i službeno je na godišnjem. Odmara u Škotskoj, tradicija je to duža od 160 godina

Image

Velika Britanija uskoro će dobiti novog premijera, a kraljevska obitelj priprema teren za novog kralja. Pa će tako i kraljica skratiti odmor

1.8.2022. u 22:17/ Maja Oštro Flis

Tišina, mir i prekrasna priroda - dio je to škotskog okruženja u kojem uživa kraljica Elizabeta. Za vrijeme godišnjeg odmora voli čitati. U lokalnoj knjižari, kažu, kraljica zna navratiti.

Evo, ovo je bio kraljičin posjet Škotskoj… Bryn Wayte, vlasnik knjižare, kaže: "Mislim da ovdje vlada zaštitnička atmosfera prema njoj. Lokalci uvijek pozdravljaju činjenicu da dolazi ovdje. Više je razloga za to, ali ona je oduvijek član naših obitelji u ovom mjestu."

Nakon proslave platinastog jubileja, brojnih problema sa zdravljem, ali i zategnutim odnosima unutar obitelji, sada kraljica i službeno odmara. U posjet će joj doći članovi kraljevske obitelji, ali i premijer na odlasku, Boris Johnson. I sve to u jeku priprema princa Charlesa za najvažniju ulogu - onu britanskog kralja.

Charles Anson, bivši glasnogovornik kraljevske obitelji, kaže: "Moj dojam je, razgovarajući s kraljičinim zaposlenicima, ali i osobljem koje radi za princa Charlesa, odnosno princa Williama, da svi zajedno jako blisko surađuju, bliže nego ikad. I to najviše zbog promjena koje će uslijediti, jer mora sve teći glatko. Da ne bi sve palo na leđa princa Charlesa ili princa Williama."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
IMENJAKINJE

Ručak s Meghan i Harryjem! Kraljica Elizabeta II. nakon gotovo godine čekanja napokon upoznala praunuku

Image
IMENJAKINJE

Ručak s Meghan i Harryjem! Kraljica Elizabeta II. nakon gotovo godine čekanja napokon upoznala praunuku

A baš budući prijestolonasljednik u središtu je novog skandala. Njegova dobrotvorna organizacija primila je donaciju od milijun funti od obitelji Osame bin Ladena. Bilo je to 2013-e, a princ Charles prihvatio je milijune, unatoč savjetima da to ne učini.

U Balmorale, koji je navodno kraljičin najdraži dvorac, u posjedu je kraljevske obitelji još o kraljice Viktorije. Tamo uskoro stižu i princ William i njegova supruga Kate. I to čim završe s kraljevskim obvezama kao što je jedrenje Kate Middleton s britanskom posadom.

Upravo se čita

Image
NOGOMET NA RUBU ŽIVACA

Šimenc ne izlazi iz kuće, Vlaović luduje, a Čilić uživa: Što o nogometu kažu oni zbog kojih smo kidali živce?

Svoj idilični godišnji odmor 96-godišnja kraljica Elizabeta ipak će morati skratiti. U London se vraća početkom rujna kada će Velika Britanija dobiti novog premijera, nasljednika Boris Johnsona.

Više s weba

Pročitajte još

Image
nove cijene

Nakon duljeg vremena zamrznutih cijena, od ponoći u Sloveniji znatno poskupljuje gorivo

Više s weba