ZABRANJEN PUT

Lavrov nakon što mu je propao posjet Srbiji: 'Odnosi neće biti uništeni'. Govorio i o hrvatskim medijima

Image
Foto: Russian Foreign Ministry Press Service via AP

Tri su zemlje zatvorile svoje zračne prostore pa mu je put bio onemogućen

6.6.2022. u 12:47/ M. V.

Ruski ministar Sergej Lavrov održao je konferenciju za medije povodom blokade odlaska u Srbiju i to od strane triju država koje su mu zatvorile zračni prostor.

Navodi kako je NATO prekršio načelo slobode izbora jer Srbiji ne da za pravo birati saveznike. Govori i kako je jasno da se na Zapadu neće libiti koristiti nikakva sredstva.

"Zemlje koje su onemogućile let ruskog zrakoplova pozivat će se na naredbe NATO-a i SAD-a", ističe pa zaključuje kako ruski odnosi sa Srbijom neće biti uništeni. Štoviše, kaže kako su pozvali srbijanskog ministra vanjskih poslova da posjeti Rusiju, a tom prilikom, govori, njegov zrakoplov neće doživjeti sramotu od strane Bruxellesa.

Otkrio je potom i o čemu se trebalo razgovarati u Beogradu pa dodao i da je jedan od planova bio razgovor o Kosovu. "Očito nisu željeli da mi pružimo potporu Beogradu i njihovoj inicijativi otvorenog Balkana, koja je trebala poboljšati odnose u regiji. Sada je jasno da NATO i Bruxelles žele Balkan pretvoriti u svoj projekt ‘Zatvoreni Balkan’", kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
upoznao ga sa situacijom

Vučić se sastao s ruskim veleposlanikom nakon što je otkazan posjet Sergeja Lavrova

Image
upoznao ga sa situacijom

Vučić se sastao s ruskim veleposlanikom nakon što je otkazan posjet Sergeja Lavrova

"Mi cijenimo hrabru politiku koju je zauzela Srbija i posebno predsjednik Vučić. Njegova je odluka da neće biti dio antiruske politike, a to je ono što EU od njega traži", govori dalje.

Osvrnuo se potom na hrvatske i na druge zapadne medija. "Pojavila se verzija da je Lavrov jedan od najnepoželjnijih gostiju u Srbiji jer je želio stići prije Olafa Scholza i očito je Scholz bio uvrijeđen činjenicom da se Srbija usudila na ovakav potez. To prepuštam njima i analitičarima koji pišu takve stvari. Mediji koji rade takve stvari i pokušavaju privući dodatne čitatelje i pratitelje", zaključuje.

Upravo se čita

Image
ZA ZAPOSLENE

Povećavaju se materijalna prava za pojedine roditelje? Evo za koliko i na koga se to odnosi

Više s weba

Pročitajte još

Image
nanijeli im teške gubitke

Protutalibanski otpor tvrdi: Očistili smo okrug u Pandžširu, gotovo tisuću talibana je ubijeno, ranjeno ili zarobljeno

Više s weba