bitka za dječaka

Liječnici su mu proglasili moždanu smrt, no majka se i dalje bori da njenom djetetu ne isključe aparate

4.8.2022. u 22:30/ Leona Šiljeg

Liječnici poručuju da dječakovo stanje nikako nije za transfer iz bolnice u hospicij

Bitka za dječaka iz Engleske se nastavlja. Liječnici su proglasili moždanu smrt - ali majka se bori, čak i na sudu, da mu ne isključe aparate. I uspjela je, barem za sada - tražila je premještanje sina u hospicij, a da to nije napravila, u podne bi bolnica zaustavila aparate koji dječaka drže na životu.

Archie je u komi od travnja. Majka ga je pronašla bez svijesti u njihovu domu, sumnja da je sudjelovao u izazovu na društvenim mrežama.

''Obećala sam da ćemo se boriti do gorkog kraja. Kao Archieijeva majka, to je upravo ono što ćemo učiniti'', izjavila je njegova majka Hollie Dance.

Borba traje mjesecima. Liječnici smatraju da je kod dječaka nastupila moždana smrt i u podne su trebali isključiti aparate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Sada se moramo boriti da vidimo možemo li ga izvući odavde kako bi imao dostojanstvenu smrt u hospiciju. To je jednostavno nepravedno'', rekla je Dance.

Liječnici poručuju da dječakovo stanje nikako nije za transfer iz bolnice u hospicij.

Upravo se čita

Image
KRAJ DRAME?

Prijelomna vijest: Gradski ured odlučio da Antolić neće biti smijenjen, Mamić gubi nadu

''Očito je bila strateška odluka koju su donijeli odvjetnici koji zastupaju obitelj da se prvo obrate UN-u, a ne izravno Europskom sudu za ljudska prava. I tako su dobili pozitivnu presudu u tome, što je Velika Britanija tada rekla da neće provesti'', kazao je Toby Cadman, stručnjak za međunarodno pravo.

Image
MASOVNA AKCIJA

Žele eliminirati koronu: Kina poslala vojsku i tisuće medicinara u Šangaj da testiraju 26 milijuna stanovnika

Image
MASOVNA AKCIJA

Žele eliminirati koronu: Kina poslala vojsku i tisuće medicinara u Šangaj da testiraju 26 milijuna stanovnika

Nisu dopustili bolnici da provede testiranja kojim se Archieju dokazuje moždana smrt. Liječnica iz Klaićeve kaže u Hrvatskoj su ovakve situacije zakonski jasno definirane i kroz svaki korak se prolazi s roditeljima pacijenata. Testiranja radi cijeli tim liječnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Moždana smrt je stanje kad prestaju sve, sve baš sve funkcije mozga. To zato i ponavljam. To se događa kroz određeni period poslije određenih nesreća, trauma i teških oštećenja mozga'', pojasnila je Ivančica Škarić, pročelnica Zavoda za dječju anesteziologiju Klinike za dječje bolesti Zagreb.

U jedinoj dječjoj bolnici kažu - imaju ovakvih slučajeva.

''Mi smo imali nekih godina troje do petero, evo ove godine nismo imali još ni jedno dijete da je bilo u takvom stanju i da smo uopće došli u poziciju da bi mogla biti funkcija
mozga - kako mi to medicinski kažemo ireverzibilno oštećena'', rekla je Škarić.

Archieja s početka priče liječnici održavaju na životu brojnim lijekovima. Njegovi roditelji žele da nastave jer mu srce još kuca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
U Kini

Turisti zaglavili na visokom vrtuljku u zabavnom parku. Visili su naglavačke 10 minuta

Više s weba