'mir, mir i još jednom mir'

Lukašenko poručuje: 'Sve je u rukama Ukrajine. Spremni smo na prijateljstvo'

Image
Foto: Shutterstock

'Europa je konačno otvorila oči. Ako europski čelnici ne uspiju shvatiti situaciju… Zašto im treba ovaj rat u njihovoj kući, na kućnom pragu? Pomest će i Scholza i Macrona s dužnosti. Dogodit će se, vidjet ćete', kazao je Lukašenko

24.11.2022. u 17:25/ Danas.hr

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko odgovarao je na pitanja ruskih novinara na summitu Organizacije ugovora o kolektivnoj sigurnosti (CSTO), koji se održava u Erevanu u Armeniji. Poručio je da su za okončanje sukoba u Ukrajini nužni pregovori inače će se Ukrajina suočiti s potpunim uništenjem, prenosi bjeloruska agencija BelTA.

"Sve je u rukama Ukrajine. Ovo ne govorim zato što želim da se Zelenski ili Ukrajina sami nose s ovom situacijom. Doista, sada je sve u rukama Ukrajine", odgovorio je bjeloruski čelnik na pitanje je li se na summitu raspravljalo o mogućnosti mirovnog sporazuma s Ukrajinom. Dodao je da situacija u Ukrajini nije bila glavna tema, nego je samo spomenuta usputno.

Osim toga, poručio je da ako Ukrajina ne želi da ljudi umiru, onda se sukob mora zaustaviti.

"Teško je i bolno, ali oni to moraju učiniti ako se žele oporaviti. To treba zaustaviti. Jer inače će ovo biti potpuno uništenje Ukrajine. To neće biti gubitak državnosti, nešto što je rekao predsjednik Putin puno prije operacije. To će biti uništenje Ukrajine. To treba zaustaviti", tvrdi Lukašenko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DOSAD VIŠE OD 1000

Ukrajinci i Rusi razmijenili po 50 ratnih zarobljenika: Među njima časnici, marinci...

Image
DOSAD VIŠE OD 1000

Ukrajinci i Rusi razmijenili po 50 ratnih zarobljenika: Među njima časnici, marinci...

"Bili smo u ratu s fašističkom Njemačkom. Izgubili smo 30 milijuna života. Tko se toga danas sjeća? Bjelorusija i Rusija se jedva sjećaju. Tko drugi? Rane su zacijeljele", istaknuo je Lukašenko.

"Spremni smo ne samo razgovarati s njima. Spremni smo na suradnju, na prijateljstvo. Tako će biti i nakon ovog sukoba. Izdržat ćemo, izliječit ćemo se. Vjerojatno ćemo mi, čak i naša generacija, moći objasniti ukrajinskom narodu što se dogodilo. Stoga su mirovni pregovori neizbježni. Mir, mir i još jednom mir", rekao je bjeloruski čelnik.

Upravo se čita

Image
dijelovi MiG-a 21

FOTO MORH objavio fotografije ostataka srušenog MiG-a. Olupine prevezene u Zagreb

"Europa je konačno otvorila oči. Ako europski čelnici ne uspiju shvatiti situaciju… Zašto im treba ovaj rat u njihovoj kući, na kućnom pragu? Pomest će i Scholza i Macrona s dužnosti. Dogodit će se, vidjet ćete", dodao je.

"Glasovi koji pozivaju na mirovne pregovore postaju sve glasniji i izvan i unutar Ukrajine. Sve te antiratne snage, a ima ih sve više, guraju rukovodstvo Ukrajine na pregovore", optimistično je zaključio Lukašenko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
PROSVJED U WASHINGTONU

'Moramo prošetati do birališta da bismo obranili slobode za koje su se prošli naraštaji krvavo borili'

Više s weba