još nema odluke o deportaciji

Meč 'Đoković - australska Vlada' nije ušao u finale, ali je održan ždrijeb Australian Opena: Australcima je v...

13.1.2022. u 19:30/ Irena Pirjać

U rodnoj Srbiji pak podrška njihovu Noletu ne jenjava pa čak i kada je riječ o Đokovićevu necijepljenju

Meč "Đoković - australska Vlada" ni danas nije ušao u finale. Imigracijski ministar odluku o deportaciji nije donio, ali je održan ždrijeb Australian Opena. Prvi nositelj turnira Novak Đoković zaigrat će protiv svog sunarodnjaka Miomira Kecmanovića. Koje će finale javnost prije gledati, tenisko ili zdravstveno-političko?

Počinjemo s našim prvim nositeljem turnira, Novakom Đokovićem.

Ždrijeb je odlučio prije nego australski imigracijski ministar. Đoković se priprema otvoriti Australian Open protiv sunarodnjaka Miomira Kecmanovića. Ako ga usred meča ne deportiraju.

Premijeru, zašto još nije donesena odluka o vizi Novaka Đokovića i koliko će Vaša Vlada pustiti da se to odugovlači?

„Pa, pozivam se na najnoviju izjavu ministra Hawkea, i to se stajalište nije promijenilo. To je ministrova osobna odluka“, kazao je Scott Morrison, australski premijer.

Image
Nož u leđa

Jedan od favorita udario po Đokoviću: 'Igra po svojim pravilima, a ostali izgledaju kao budale'

Image
Nož u leđa

Jedan od favorita udario po Đokoviću: 'Igra po svojim pravilima, a ostali izgledaju kao budale'

Saga o vizi najboljeg tenisača svijeta traje već tjedan dana. I čini se Australcima je već pomalo dosta.

„Većini Australaca ne sviđa se ideja da pojedinac, bilo da je tenisač, španjolski kralj ili engleska kraljica, može doći ovamo pod drukčijim uvjetima nego svi ostali“, Barnaby Joyce, potpredsjednik australske Vlade.

„Cijepite se! To je ključ. Rafael Nadal nije to mogao bolje reći - Cijepite se! To sam rekao svim državljanima Viktorije, to sam ja učinio, moja djeca su se cijepila, cijele obitelji, 93 posto zajednice se cijepilo. Taj turnir, uzgred budi rečeno, je puno veći od jedne osobe. S razlogom se zove Grand Slam. Jer je veći od pojedinca“, Daniel Andrews, premijer australske savezne države Victorije.

U rodnoj Srbiji pak podrška njihovu Noletu ne jenjava pa čak i kada je riječ o Đokovićevu necijepljenju.

„Pa dobro, šta da se radi? Znate ja sam čovjek koji smatra da je neophodno da se ljudi cijepe. Ali ja ne spadam u ljude koji će da vode hajku protiv onih koji se ne cijepe“, izjavio je Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije.  

Prvog tenisača svijeta koji u Australiji brani naslov, podržala je i Svjetska zdravstvena organizacija. Iako cijepljenje zagovaraju, kažu kako ono ne bi trebalo biti uvjet ulaska u neku zemlju. Potpuno suprotno misle Đokovićevi kolege tenisači. Martina Navratilova je njegovo necijepljenje nazvala neprihvatljivim.

„Zbog tih pojedinaca koji odluče slijediti svoj put i ne poštovati pravila, većina ljudi, ne znam, ispadaju budale“, Stefanos Tsitsipas, grčki tenisač

Sutra je novi dan neizvjesnosti. No, nije Đoković Ispucao sve loptice. Odluči li ga ministar deportirati, žalit će se. Pa je finale meča s australskom Vladom na rasporedu vjerojatno tek sljedeći tjedan.

Više s weba

Pročitajte još

Image
dva su dokaza

Putinovo pojavljivanje u Mariupolju diglo uzbunu, poslao je dvojnika? 'Izgleda kao baka'

Više s weba