meta?

Medvedev nazvao NATO kriminalnim entitetom pa upozorio: 'Ne šaljite Patriote!'

Image
Foto: Shutterstock

Medvedev, koji se predstavljao kao liberalni modernizator dok je bio predsjednik Rusije od 2008. do 2012., postao je jedan od najvećih huškača ruskog rata u Ukrajini te redovito objavljuje oštre optužbe protiv zapada na društvenim mrežama

29.11.2022. u 21:12/ Hina

Bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev upozorio je u utorak NATO neka Ukrajini ne šalje proturaketne obrambene sustave Patriot jer će postati legitimna meta te je nazvao savez "kriminalnim entitetom" jer "ekstremističke režime" opskrbljuje oružjem.

Medvedev, koji se predstavljao kao liberalni modernizator dok je bio predsjednik Rusije od 2008. do 2012., postao je jedan od najvećih huškača ruskog rata u Ukrajini te redovito objavljuje oštre optužbe protiv zapada na društvenim mrežama.

"Bude li NATO, kao što je (glavni tajnik NATO-a Jens) Stoltenberg naznačio, opskrbljivao ukrajinske fanatike sustavima Patriot i osobljem NATO-a, oni će odmah postati legitimna meta naših oružanih snaga", napisao je Medvedev na komunikacijskoj platformi Telegram.

Image
opasna situacija

Oglasio se Medvedev: 'Zapad je sve bliže svjetskom ratu.' Rusija: 'Netko pokušava uvući NATO u rat!'

Image
opasna situacija

Oglasio se Medvedev: 'Zapad je sve bliže svjetskom ratu.' Rusija: 'Netko pokušava uvući NATO u rat!'

Nejasno je hoće li meta postati sustavi Patriot, ukrajinske snage ili osoblje NATO-a, piše Reuters.

"Civilizirani svijet ne treba ovu organizaciju. Ona se mora pokajati čovječanstvu i biti raspuštena kao kriminalni entitet", napisao je Medvedev u ranijoj objavi.

Ukrajina je od svojih zapadnih partnera zatražila protuzračno obrambeno naoružanje, uključujući sustave Patriot američke proizvodnje, kako bi se zaštitila od ruskih napada na svoju energetsku infrastrukturu.

Ministri vanjskih poslova zemalja članica NATO-a okupljeni na sastanku u Bukureštu u utorak su osudili ruske "stalne i nesavjesne napade na ukrajinsku civilnu i energetsku infrastrukturu" i obvezali se proširiti podršku Kijevu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
DVADESET MINUTA RAZMAKA

Strava u Švicarskoj: Dva vlaka iskliznula s tračnica, više putnika je ozlijeđeno

Više s weba