užas u crnoj gori

Medvjed Ljubo živi u stravičnim uvjetima. Od muke se počeo ozlijeđivati, grize svoje šape

Image
Foto: Twitter

Sve se otkrilo nakon što su članovi Međunarodne organizacije za spašavanje životinja posjetili imanje Miljana Miličkovića

26.11.2022. u 10:48/ Danas.hr

Medvjed Ljubo je zaštićena vrsta medvjeda i živi potpuno sam, u ostacima trule hrane u skučenom kavezu u kojem se jedva može kretati. Toliko pati da se počeo ozljeđivati. Vlasnik tog ilegalnog skloništa je Miljan Miličković, doznaje N1 Srbija.

Medvjed toliko pati da se počeo samoozljeđivati, grizući svoje šape i rešetke kaveza, rekao je izvršni direktor ASI-ja David Barritt. Ovaj se "azil" očito ne drži smjernica o držanju divljih životinja u zatočeništvu.

U izvještaju Međunarodne organizacije za spašavanje životinja (Animal Survival International, ASI), opisani su uvjeti u kojima medvjed živi zajedno s još dvije životinje. Sve se otkrilo nakon što su članovi te neprofitne organizacije posjetili imanje Miljana Miličkovića. ASI je također rekao da traže rješenje i način da se smeđi medvjed tako preseli u neki od rezervata u inozemstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barrit je također rekao da vlasnik dodatno potiče posjetitelje da kupuju voće i bacaju ga kroz rešetke kaveza, iako životinja već danima boravi na hrpi trulog voća.

Uvjeti za držanje divljih i zaštićenih životinja u Crnoj Gori definirani su Zakonom o zaštiti prirode i Pravilnikom o uvjetima za držanje i uzgoj zaštićenih divljih vrsta životinja. Prema tome, sisavci se ne mogu držati isključivo u kavezima, već im je potrebno osigurati organiziran vanjski prostor. Tako je za nekoliko smeđih medvjeda, prema propisima, potrebno osigurati najmanje 300 četvornih metara vanjskog i dodatnih šest četvornih metara zatvorenog prostora, po jedinki. Mrki medvjed je zaštićena i autohtona vrsta u Crnoj Gori.

Upravo se čita

Image
rtl danas

Ekskluzivno! Ovo je snimka tučnjave na Platku!

Više s weba

Pročitajte još

Image
opći kaos

Na pragu tučnjave! Vučić poludio na opoziciju u parlamentu Srbije: 'Lažovi! Mi branimo Kosovo'

Više s weba