Začuđeno susjedstvo

Misterij u Beogradu: Što je to sinoć padalo s neba? Stručnjaci objasnili neobičnu pojavu...

Image
Foto: Twitter/screenshot

Kad se radi o tzv. snijegu, misteriju su riješili stručnjaci, u pitanju je industrijski ili prljavi snijeg

15.1.2020. u 16:55/ Vijesti.hr

Stanovnici Novog Beograda koji su se sinoć odlučili prošetati susjedstvom u jednom su se trenutku poveselili kada su pomislili da pada snijeg, no njihovoj sreći ubrzo je došao kraj kada su shvatili da razloga za veselje nema, piše srpski Blic.

"Nije snijeg, više izgleda kao neka prašina, nije mi ruka mokra", komentirali su začuđeni građani, dok su pokušali shvatiti o kakvoj se to misterioznoj padalini radi.

Posljednjih dana Beograd je gotovo čitavog dana obavijen maglom koja je naročito gusta u večernjim satima, vidljivost je značajno smanjena a disanje otežano a pored toga indeks zagađenosti je ogroman i zrak je prema svim mjerenjima vrlo nezdrav.

VEZANE VIJESTI:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad se radi o tzv. snijegu, misteriju su riješili stručnjaci, u pitanju je industrijski ili prljavi snijeg. To je specifična meteorološka pojava koju možemo primijetiti kada je zrak jako zagađen i nastaje na poseban način.

"Sve ovisi o količini aerosola koja bi poslužila kao jezgra nukleacije, koja bi kasnije uz pomoć ohlađenih kapljica iz magle i niske oblačnosti narasla do snježnih pahuljica. Količina aerosola značajno varira a najveća je tamo gdje je zrak najzagađeniji" objasnili su na portalu Serbian Meteo.

Upravo se čita

Image
ekspert za prisluškivanja

'Kad mobitel uđe u ruke istražitelja, teško je sakriti poruke. Obrisane se mogu vratiti'

Kada je riječ o samom izrazu "industrijski snijeg", iako nije službeni naziv, udomaćio se u meteorološkim krugovima i ima opravdanja u fizičkim procesima koji su povezani s njim, kako piše srpski Blic.

Više s weba

Pročitajte još

Image
NOVA OFENZIVA

Vojni analitičar: 'Ruski vrh užasnut je Putinovim zahtjevom. Pobjeda više nije cilj'

Više s weba