dijele se fotorafije

VIDEO Misteriozni svjetlosni stupovi pojavili se u nekoliko ruskih gradova. 'Je li to novo Putinovo oružje?'

Image
Foto: Twitter

Misteriozna svjetlost viđena je iznad više ruskih gradova poput Moskve, Belgoroda i Omska

5.10.2022. u 15:10/ RTL Vijesti

Jučer je u nekoliko ruskih gradova uočen nesvakidašnji fenomen. Naime, radi se o stupovima svjetlosti nepoznatog porijekla. Korisnici Twittera objavljuju i dijele fotografije i video snimke, a nagađa se radi li se o prirodnom fenomenu ili nečem sasvim drugom.

Mnogi spekuliraju da bi se možda moglo raditi o ruskom laserskom oružju, točnije sustavu "Peresvet", koji je predstavljen 2018. godine, a navodno može onesposobiti satelite i druge elektroničke sustave na visini od 1500 kilometara. U ožujku te godine Vladimir Putin održao prezentaciju na kojoj je predstavio nove interkontinentalne balističke projektile, hipersonično oružje i lasersko oružje "Peresvet", nazvano po srednjovjekovnom pravoslavnom redovniku ratniku Aleksandru Peresvetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo se čita

Image
potrošački šušur

Advent u punom sjaju, ugostitelji potvrđuju: 'Nismo mogli proizvoditi, koliko se troši!'

Iako su Rusi ranije tvrdili je sustav već u uporabi, za sada nema jasnih dokaza da je funkcionalan i u kojoj je mjeri učinkovit. U ožujku su ove godine tvrdili da koriste novu generaciju snažnih lasera u Ukrajini za uništavanje bespilotnih letjelica te da je sustav već raspoređen.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Zvijezda Baywatcha i haker

Pamela Anderson mašta o tome da 'postane prva dama' Juliana Assangea

Više s weba