više cijene

Mnogi su se šokirali cijenom u susjedstvu: Na Ininoj pumpi u Mađarskoj cijena benzina je 9,17 kuna

Image
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Ova cijena zapravo nema nikakve veze s cijenom goriva

8.3.2022. u 8:32/ RTL Vijesti

Hrvatski građani koji su se ovih dana zatekli preko granice, u susjednoj Mađarskoj, šokirali su se kad su na Ininoj benzinskoj pumpi odmah iza graničnog prijelaza Goričan natočili dizel po cijeni od 9,41 kunu za litru.

Ina u Hrvatskoj prodaje po cijenu od 11.29 kuna za litru, a postoje i nagađanja da bi iznos bez Vladine intervencije mogao biti i 14 kuna.

Kako doznaje Jutarnji list, benzinska pumpa u Mađarskoj uopće nije u vlasništvu Ine niti ta kompanija posluje na mađarskom tržištu, što je moguće vidjeti i iz poslovnih izvješća.

Image
nije malo...

'Nije me briga za cijenu goriva, uvijek točim do 100 kuna', kažu mnogi Hrvati, no znate li koliko će to biti mjesečno?

Image
nije malo...

'Nije me briga za cijenu goriva, uvijek točim do 100 kuna', kažu mnogi Hrvati, no znate li koliko će to biti mjesečno?

Riječ je zapravo o benzinskoj pumpi koja je također u vlasništvu MOL-a, ali je brendirana u Inine boje. Ova cijena zapravo nema nikakve veze s cijenom goriva, već je ona posljedica državnog intervencionizma od strane mađarskog premijera Viktora Orbana, koji je zamrznuo cijene goriva, ali i osnovnih prehrambenih namirnica, energije te kamate na hipotekarne kredite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijena benzina tako je zamrznuta na iznos od 480 forinti za litru, odnosno 9,17 kuna, i vrijedila je do kraja prošlog tjedna, nakon čega je Orban mjeru odlučio produljiti, i to do 15. svibnja.

Više s weba

Pročitajte još

Image
objavio kremlj

'Putin je otvoren za kontakt s njemačkim kancelarom'

Više s weba