'vrlo, vrlo tragično'

Morski pas napao djevojku dok je plivala u rijeci. Posljednji slučaj zabilježen prije 100 godina

Image
Foto: Shutterstock

Australija inače zabilježi oko 20 napada morskih pasa svake godine, a najviše u Novom Južnom Walesu i Zapadnoj Australiji

4.2.2023. u 16:05/ Danas.hr

Djevojka (16) umrla je nakon što ju je napao morski pas dok je plivala u rijeci Swan u Zapadnoj Australiji u Perthu. Pretpostavlja se da je djevojka bila na jet skiju s prijateljima na rijeci kada se dogodila nesreća, piše BBC.

Inspektor Paul Robinson iz policije Zapadne Australije rekao je da je moguće da je djevojka skočila u vodu kako bi plivala s dupinima viđenima u blizini.

Incident je opisao kao "vrlo, vrlo traumatičan", a obitelj djevojke bila je "apsolutno shrvana viješću".

Ljudi su pozvani da budu "dodatno oprezni" i da se pridržavaju zatvaranja plaža.

Stručnjaci za ribarstvo kažu da je neobično pronaći morske pse u tom dijelu rijeke.

Vjeruje se da je ovo prvi smrtonosni napad morskog psa u rijeci Swan još otkako je 13-godišnji dječak ubijen u siječnju 1923. godine.

Australija inače zabilježi oko 20 napada morskih pasa svake godine, a najviše u Novom Južnom Walesu i Zapadnoj Australiji. Dva su smrtonosna napada morskih pasa bila 2021. godine, a sedam 2020. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umiranje od ugriza morskog psa nije uobičajeno jer prema više od stoljeća zapisa, stopa smrtnosti od napada morskih pasa u Australiji je 0,9, što znači manje od jedne osobe godišnje.

Više s weba

Pročitajte još

Image
ODRŽALA GOVOR

Kolinda iznenadila na summitu o ratnim zločinima u Kijevu. Za RTL poručila: 'Ujedinjeni smo za pravdu'

Više s weba