kao iz filma

Muškarac je proveo gotovo 20 godina u zatvoru, a potom je ubojstvo za koje je kažnjen priznao njegov brat blizanac

Image
Foto: Shutterstock

U pucanju na suparničku bandu u Chicagu ubijen je muškarac. Kevin Dugar osuđen je za ubojstvo, a u utorak je napustio zatvor

29.1.2022. u 9:34/ RTL Vijesti

Muškarac iz Chicaga koji je proveo gotovo 20 godina u zatvoru zbog ubojstva pušten je nakon što je njegov identični brat blizanac priznao da je on stvarni ubojica. Kevin Dugar izašao je u utorak navečer iz zatvora okruga Cook, piše New York Post.

"Presretan je što je slobodan, ali se istodobno prilagođava svijetu koji je posve drugačiji od svijeta koji je napustio prije 20 godina, kada je uhićen zbog zločina koji nije počinio", rekao je njegov odvjetnik Ronald Safer.

Image
NEVJEROJATaN PROPUST

27 godina proveo u zatvoru zbog ubojstva dvojice dječaka: Sud napokon priznao da čovjek nije kriv

Image
NEVJEROJATaN PROPUST

27 godina proveo u zatvoru zbog ubojstva dvojice dječaka: Sud napokon priznao da čovjek nije kriv

Dugar je proveo 19 godina u zatvoru nakon što je 2003. osuđen zbog smrtonosog pucnja na člana suparničke bande na sjeveru Chicaga. No, 2016. godine njegov brat blizanac Karl Smith, priznao je na sudu da je on zapravo bio taj koji je povukao okidač.

Dvije godine kasnije, sudac je presudio da Smithovo priznanje nije vjerodostojno i odbio je odobriti Dugaru novo suđenje. Smith je tada služio 99-godišnju kaznu zbog nasilne provale u jednu kuću, pri čemu je šestogodišnje dijete upucano u glavu. Stoga je tužitelj rekao da Smith priznanjem nije imao što izgubiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Nadamo se da država čini pravu stvar i odbaciti ovaj slučaj. Ali ako država ustraje, veselimo se oslobođenju Kevina na suđenju'', rekao je odvjetnik.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Osnivač Wikileaksa

Assange odbija izručenje SAD-u, saslušanje odgođeno do kraja svibnja

Više s weba