uhitili osumnjičenika

Muškarca poprskali i zapalili dok je išao iz džamije, kola i snimka napada. Nije prvi slučaj

Image
Foto: Shutterstock

Navodno kruži i snimka napada u kojem je muškarac zadobio opekotine po licu, a u bolnicu je primljen s ozljedama opasnim po život. Sličan napad dogodio se i u Londonu kad su pred džamijom zapalili 82-godišnjaka

21.3.2023. u 17:27/ Danas.hr

Muškarca su prevezli u bolnicu s teškim ozljedama opasnim po život nakon što su ga u ponedjeljak poprskali nepoznatom tekućinom i zatim zapalili na putu iz džamije u Birminghamu u Velikoj Britaniji.

Brutalan napad dogodio se nešto iza 19 sati dok je muškarac pješačio prema svom domu. Napadač ga je na Shenstone Roadu u Edgbastonu presreo i u napadu zapalio. Kako donosi SkyNews, napadnuti muškarac zadobio je opekline lice te mu je gorjela i jakna.

U istragu se uključila i protuteroristička policija te su izjavili kako su uhitili muškarca pod sumnjom za pokušaj ubojstva. Iz policije su potvrdili da znaju i za snimku koja kruži društvenim mrežama i na kojoj se vidi trenutak kad je muškarac zapaljen.

Također istražuju i sličan napad u zapadnom Londonu, kada je napadnut i također zapaljen 82-godišnjak ispred džamije.

Glavni načelnik birminghamske policije Richard North izjavio je da se istraga nastavlja uz potporu jedinice za borbu protiv terorizma. "Imamo službenike koji patroliraju lokalnim područjem i posjećujemo lokalne vjerske ustanove", rekao je North te potvrdio da će pojačati ophodnje.

Reagirajući na incident, Udruga britanskih muslimana rekla je da je "šokirana" i pozvala sve koji imaju informacije da se jave policiji. Mohammed Abbasi iz udruge izrazio je podršku žrtvi i obitelji, ali i pozvao na smirenost. "Pozivamo sve zajednice da se udruže i ostanu na oprezu te surađuju s policijom", rekao je Abbasi.

Više s weba

Pročitajte još

Image
suđenje u zambiji

VIDEO Danas sutkinja odlučuje hoće li Hrvati na slobodu. Pogledajte njihov dolazak na sud

Više s weba