opći kaos

Na pragu tučnjave! Vučić poludio na opoziciju u parlamentu Srbije: 'Lažovi! Mi branimo Kosovo'

Image
Foto: Screenshot RTS

Nakon obraćanja opozicije koja je vikala: 'Izdaja, izdaja!' Vučić je potpuno pobjesnio i vikao: 'Vi ste Kosovo dali, a mi ga branimo. Lažovi jedni. Pošto ste već predali Kosovo i Metohiju, ja ću objasniti kako da izliječimo Kosovo i Metohiju. Narod treba vidjeti ovo vaše huligansko ponašanje'

2.2.2023. u 15:01/ Danas.hr

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u četvrtak se obratio poslanicima na posebnoj sjednici posvećenoj Kosovu i Metohiji, javlja Index.

"Predaja nije opcija, naša politika bit će da po svaku cijenu sačuvamo mir i stabilnost, da se suzdržimo i ne odgovaramo na provokacije osim ako životi i imovina ljudi ne budu bili ugroženi", rekao je zastupnicima u parlamentu Srbije srpski predsjednik Vučić i predstavio plan EU-a za Kosovo kao "non paper".

Na posebnoj sjednici Skupštine Srbije o Kosovu, na kojoj se očekivalo da zastupnike upozna s francusko-njemačkim planom za Kosovo, Vučić je izjavio da će upozoriti na "sve najlošije točke" te inicijative, ali da ne smije iznijeti cijeli plan, već samo ono što je "najgore za Srbiju"

Image
'Non paper' dokument

Vučić: 'Plan EU- a za Kosovo je neformalan. Predaja nije opcija'

Image
'Non paper' dokument

Vučić: 'Plan EU- a za Kosovo je neformalan. Predaja nije opcija'

Nakon obraćanja opozicije koja je vikala: "Izdaja, izdaja!" Vučić je potpuno pobjesnio i vikao: " Vi ste Kosovo dali, a mi ga branimo. Lažovi jedni. Pošto ste već predali Kosovo i Metohiju, ja ću objasniti kako da izliječimo Kosovo i Metohiju. Narod treba vidjeti ovo vaše huligansko ponašanje".

Vučić je urlao, a opozicija skandirala: "Ne damo Kosovo!", i njemu poručila: "Ostavka, ostavka!"

Više s weba

Pročitajte još

Image
ODRŽALA GOVOR

Kolinda iznenadila na summitu o ratnim zločinima u Kijevu. Za RTL poručila: 'Ujedinjeni smo za pravdu'

Više s weba