broj žrtava još nije potvrđen

Najkrvaviji napad od propasti prekida vatre: kurdski militanti ubili 15 turskih vojnika iz zasjede!

Image

Kobani, Turska, Sirija, Isis, Kurdi

Foto: AP

Broj žrtava nije mogao biti potvrđen neovisno ali je u televizijskoj izjavi predsjednik Tayyip Erdogan potvrdio da se napad dogodio u pokrajini Hakkari u blizini turskih granica s Iranom i Irakom

6.9.2015. u 22:49/ Hina

Kurdski militantni objavili su u nedjelju da su ubili 15 turskih vojnika u napadu na konvoj oklopnih vozila u jugoistočnoj Turskoj što bi mogao biti do sada najkrvaviji napad od propasti prekida vatre u srpnju.

Broj žrtava nije mogao biti potvrđen neovisno ali je u televizijskoj izjavi predsjednik Tayyip Erdogan potvrdio da se napad dogodio u pokrajini Hakkari u blizini turskih granica s Iranom i Irakom.

U priopćenju objavljenom na internetu zabranjena Kurdistanska radnička stranka (PKK) je rekla kako su njezini gerilci napali iz zasjede konvoj u okrugu Yuksekova.

"U napadu s više strana poginulo je 15 vojnika, a u akciji je zaplijenjena veća količina oružja", rečeno je u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od srpnja je u nizu smrtonosnih napada, kažu dužnosnici, do sada poginulo 70 pripadnika sigurnosnih služba i stotine militanata PKK-a.

PKK se već tri desetljeća bori protiv turskih vlasti za veću kurdsku autonomiju. Skupina je na popisu teroristički organizacija u Europi i Sjedinjenim Državama.

Upravo se čita

Image
NOGOMET NA RUBU ŽIVACA

Šimenc ne izlazi iz kuće, Vlaović luduje, a Čilić uživa: Što o nogometu kažu oni zbog kojih smo kidali živce?

Dvije strane se međusobno optužuju za propast prekida vatre u srpnju čime su uništeni izgledi za postizanje trajnog prekida sukoba.

"Usvojit ćemo novu strategiju u borbi protiv terorizma (PKK-a). Odlučno ćemo nastaviti", rekao je Erdogan u svom obraćanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
Pentagon objavio snimke

Bivši senator nije iznenađen snimkama NLO-a: 'Američki narod zaslužuje biti informiran'

Više s weba