iznenađenje?

Nakon Kurza s čela Austrije odlazi i Schallenberg: Nestabilnu vladu vodio samo par tjedana!

Image
Foto: Shutterstock

Istaknuo je kako mu 'nikada nije bila namjera preuzeti vodstvo stranke" i najavio da će s kancelarske dužnosti odstupiti čim ÖVP postavi potrebne smjernice

2.12.2021. u 20:13/ Hina

Austrijski kancelar Alexander Schallenberg je nakon samo nekoliko tjedana objavio u četvrtak da se povlači s dužnosti predsjednika austrijske vlade.

"Stavljam funkciju kancelara na raspolaganje. Funkcije kancelara i predsjednika najjače stranke u parlamentu bi opet trebale biti ujedinjene u jednoj osobi", rekao je Schallenberg iz Austrijske narodne stranke (ÖVP).

Istaknuo je kako mu "nikada nije bila namjera preuzeti vodstvo stranke" i najavio da će s kancelarske dužnosti odstupiti čim ÖVP "postavi potrebne smjernice."

Austrijski mediji javljaju da bi funkciju predsjednika ÖVP-a i kancelara trebao preuzeti aktualni ministar unutarnjih poslova Karl Nehammer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ISKUSNI DIPLOMAT

Schallenberg prisegnuo za novog austrijskog kancelara: 'Učinit ću sve u svojoj moći da nadiđemo razlike'

Image
ISKUSNI DIPLOMAT

Schallenberg prisegnuo za novog austrijskog kancelara: 'Učinit ću sve u svojoj moći da nadiđemo razlike'

Prije toga je Sebastian Kurz, kojeg je Schallenberg početkom listopada zamijenio na poziciji kancelara, odstupio s čela ÖVP-a i zastupničkog kluba te stranke.

Kurz je početkom listopada odstupio nakon što je protiv njega pokrenuta korupcijska istraga povezana s kampanjom za izbore 2017.. nakon kojih je ÖVP osvojio većinu i Kurz postao kancelar.

Upravo se čita

Image
POSLALI APEL

Prijatelji životinja upozoravaju: Zbog SP-a sve češća protuzakonita upotreba petardi

Schallenberg nije objasnio hoće li se vratiti na funkciju ministra vanjskih poslova koju je obavljao do preuzimanja kancelarske dužnosti.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Anonimni dobročinitelj

"Čudesna torba" sa 100.000 eura našla se na vratima jednog njemačkog hospicija

Više s weba