'NIŠTA NEMA SMISLA'

Nakon svih skandala na Fejsu se oglasio Zuckerberg: Evo kako se pravda zbog svjedočenja zviždačice i bivše zaposlenice

Image
Foto: Shutterstock

Vlasnik Facebooka rekao je kako je i sam nekoliko puta svjedočio pred Kongresom gdje se zalagao za unaprjeđenje regulacija na internetu

6.10.2021. u 16:49/ RTL Vijesti

Nakon skandala koji su posljednjih dana potresali Facebook, o svemu se oglasio i vlasnik kompanije Mark Zuckerberg u otvorenom pismu koje je stiglo i na službene e-mail adrese svih zaposlenika. U njemu je najprije objasnio zbog čega je prije dva dana došlo do najdužeg pada njihovih usluga u povijesti kompanije, a zatim se osvrnuo i na optužbe zviždačice Frances Haugen.

"Siguran sam da je mnogima od vas teško pratiti nedavno izvještavanje u medijima jer ono ne odražava kompaniju kakvu poznajemo", i dodao da inače jako brinu o mentalnom zdravlju i sigurnosti te nije istina kako prioritiziraju profit iznad dobrobiti.

Podsjetimo, američki zastupnici u utorak su optužili izvršnog direktora Facebooka Marka Zuckerberga da mu je glavni cilj stvaranje sve većeg profita dok je istovremeno gotovo posve ravnodušan prema sigurnosti korisnika, zatraživši da regulatorna tijela istraže optužbe zviždačice da ta društvena mreža šteti djeci te sije podjele u društvu. 

Dan nakon što su pali Facebook, Instagram, Messanger i WhatsApp, zviždačica Frances Haugen je pred Kongresom kazala da se "Facebook jučer više od pet sati nije koristio za produbljivanje podjela, destabiliziranje demokracija i nanošenja štete djevojčicama i ženama koje se, posebice zbog utjecaja Instagrama, osjećaju jako loše zbog svojih tijela".

Image
sve je palo

Oglasili se iz Facebooka, javio se i Zuckerberg: Evo tko je kriv i kako za jedan od najvećih padova mreža

Image
sve je palo

Oglasili se iz Facebooka, javio se i Zuckerberg: Evo tko je kriv i kako za jedan od najvećih padova mreža

Zuckerberg pak ističe da mnoge tvrdnje nemaju smisla, poput toga da su ignorirali istraživanje o mentalnom zdravlju korisnika kada su upravo oni naručili to istraživanje. Odbacio je i tvrdnje da društvene mreže polariziraju društvo, rekavši kako se društvo ne polarizira u drugim državama, koje nisu SAD, unatoč jednako rasprostranjenom korištenju društvenih mreža.

Zuckerberg također kaže kako nema smisla podatak da korisnike pokušavaju zainteresirati sa sadržajem koji ih čini ljutima i tako potiče njihov angažman, s obzirom na to da oglašivači kompanije ne žele svoj sadržaj pored objava koje potiču takve emocije. Također je izrazio zabrinutost oko optužbi na račun negativnog utjecaja koji Facebook ima na djecu, rekavši da je i sam roditelj.

"Nekoliko se godina zalažemo za unaprjeđenje regulacija na internetu. Nekoliko sam puta svjedočio pred kongresom i molio ih da unaprijede te regulacije", napisao je i naglasio kako je pravo tijelo kojem na kojem leži odgovornost za stvaranje "kompromisa između načela društvene jednakosti demokratski izabran Kongres."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znam da je frustrirajuće vidjeti kako se mnogo našeg dobrog rada pogrešno karakterizira, pogotovo za vas koji dajete velik doprinos sigurnosti, integritetu i istraživanju proizvoda", rekao je i zaključio da će u sljedećih nekoliko dana ljudi na vodećim pozicijama napraviti dubinske analize rada Facebooka koje će biti dostupne svim zaposlenicima.

Više s weba

Pročitajte još

Image
horor u susjedstvu

U Beogradu uhitili oca monstruma koji je zatočio kćer i držao je u kadi. Pojavila se i majka

Više s weba