'VRATIO SAM SE'

Nakon više od dvije godine Trump se vratio na Facebook i YouTube: 'Oprostite što ste čekali'

Image
Foto: Facebook via AP

YouTube je vratio Trumpov kanal ranije u petak, a Facebook i Instagram početkom godine. Profil na Twitteru obnovio mu je u studenome 2022. novi vlasnik platforme Elon Musk, no Trump još nije tvitao

18.3.2023. u 7:28/ Hina/Danas.hr

Bivši američki predsjednik Donald Trump u petak se vratio na YouTube i Facebook, društvene mreže koje je koristio za politički uspon sve do zabrane 6. siječnja 2021. kada su njegovi sljedbenici napali Kapitol.

U postu na Facebook profilu i YouTube kanalu, pod naslovom "VRATIO SAM SE", objavio je CNN-ov video u kojem je proglašen predsjednikom 2016. nakon pobjede nad Hillary Clinton. Video završava scenom u kojoj piše 'Trump 2024'.

"Oprostite što ste čekali", kaže Trump na snimci.

YouTube je vratio Trumpov kanal ranije u petak, a Facebook i Instagram početkom godine. Profil na Twitteru obnovio mu je u studenome 2022. novi vlasnik platforme Elon Musk, no Trump još nije tvitao.

Trump je svoju predsjedničku kampanju 2016. temeljio na društvenim mrežama. Povratak mu daje alate za prikupljanje novca i komunikaciju sa 146 milijuna pratitelja na tri najveće platforme u vrijeme kada kreće u novu utrku za predsjednika 2024.

"Pažljivo pratimo rizik od izbijanja nasilja i istovremeno pružamo biračima priliku da čuju predizborne poruke glavnih kandidata", objavio je YouTube obrazlažući odluku o vraćanju kanala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
sljedeći mjesec

Trump će objaviti knjigu pisama s Kim Jong-Unom, Clintonom, princezom Dianom...

Image
sljedeći mjesec

Trump će objaviti knjigu pisama s Kim Jong-Unom, Clintonom, princezom Dianom...

YouTube je zabranio Trumpa 2021. zbog kršenja pravila platforme, odnosno poticanja na nasilje kada su njegovi pristaše upali na Kapitol u trenutku kada je parlament potvrđivao pobjedu Joea Bidena na izborima 2020.

Protivnici njegova povratka na društvene mreže ukazuju na Trumpove poruke na platformi Truth (Istina) koju je osnovao krajem 2021. i na kojoj ga prati pet milijuna ljudi, kao dokaz da i dalje predstavlja rizik zbog kojeg je uklonjen s najvećih mreža.

Više s weba

Pročitajte još

Image
ODAHNUT ĆE DIJABETIČARI?

Lijekovi protiv pretilosti mogli bi prvi put doći na listu osnovnih lijekova Svjetske zdravstvene organizacije

Više s weba