surova stvarnost

Napisao zadaću koja je postala viralna: 'Budim se, sanjao sam još jedan u nizu neostvarenih snova. Sanjam kako je hladnjak pun namirnica'

Image
Foto: Twitter

"Najteže mi to što gledam obitelj kako se muči, a ja im ne mogu pomoći. Mojim prijateljima sve je omogućeno. Moja obitelj se trudi da mi pruži koliko mož', iskreno će Lazar

31.10.2016. u 10:57/ Vijesti.hr

I dok mislimo da tinejdžeri nemaju pojma što se oko njih događa i da žive bezbrižno u svom svijetu, iz Srbije stiže demanti.

Šesnaestogodišnji učenik Ugostiteljske škole u Kragujevcu Lazar Božić napisao je zadaću koja je postala viralna. "Kada je nastavnica zadala temu, pola sata nisam znao što bih pisao, a onda mi je sinula ideja", priča ovaj talentirani mladić.

Na temu "Stojim sa strane i promatram", Lazar je napisao sastav s kojim se može poistovjetiti dobar dio stanovništva na ovim našim prostorima.

"Ponekad mi dođe da naglas zaplačem kada vidim kakvo je stanje. Svakog dana se nadam da će jednom biti bolje. Budim se, sanjao sam još jedan u nizu neostvarenih snova. Sanjam kako je hladnjak pun namirnica koje nama osiguravaju život. Svi smo složni i na okupu. Majka i otac užurbano kreću na posao, vodeći računa da ne zakasne ni minutu", piše Lazar u zadaći koju je profesorica ocijenila peticom. Sastav je pročitao i Lazarev 25-godišnji brat Nemanja te ga objavio na društvenim mrežama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najteže mi to što gledam obitelj kako se muči, a ja im ne mogu pomoći. Mojim prijateljima sve je omogućeno - ekskurzije, kupovine pred školu, ljetovanja. Moja obitelj se trudi da mi pruži koliko može", kaže Lazar novinarima Blica koji su htjeli upoznati ovog mladića.

Upravo se čita

Image
ČEKA SE ODLUKA

Pitali smo vas koga želite vidjeti na klupi reprezentacije: Evo što kažu čitatelji Danas.hr

I njegova majka komentirala je neočekivanu popularnost svog sina i situaciju u kojoj se nalaze. "Bilo nam je drago, ali se i bojimo raznih koemntara. Mi se trudimo da se situacija u kojoj se nalazimo ne osjeća, ali dijete je očito vrlo ozbiljno shvatilo kako živimo. Šalili smo se s njim da će sada možda netko doći provjeriti je li stvarno frižider prazan. Živimo kako živimo, tako je, kako je", kaže majka 16-godišnjaka koji ima velike planove za svoj život.

Nije htio upisati niti jednu drugu školu, nego Ugostiteljsku jer želi završiti fakultet i jednog dana otvoriti školu kuhanja.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
Uoči summita

Von der Leyen poručila: 'Stojimo uz Ukrajinu bez ikakvih ako i ali'

Više s weba