u londonu

Nigerijski senator i njegova supruga planirali izvaditi organe 15-godišnjem dječaku, privedeni su

Image

Nigerijski senator Ike Ekweremadu

Foto: Shutterstock

Dijete su odveli na sigurno i osigurat će mu podršku. Monstruozni dvojac optužili za zavjeru organiziranja putovanja i brutalnog čina

25.6.2022. u 9:52/ RTL.hr

Nigerijski senator i njegova supruga od četvrtka su u pritvoru u Londonu. Naime, optuženi su za planiranje dovođenja 15-godišnjeg dječaka u Ujedinjeno Kraljevstvo kako bi mu izvadili organe, priopćila je policija, a prenosi CNN.

Ike Ekweremadu i Beatrice Nwanneka Ekweremadu optuženi su za zavjeru organiziranja putovanja druge osobe u cilju eksploatacije, odnosno vađenja organa”, priopćila je policija. Ekweremadu je oporbeni senator u južnoj državi Enugu, a također i bivši zamjenik predsjednika Senata. Iz policije su poručili da su bili upozoreni na navodni plan nakon izvješća o kršenju zakona o modernom ropstvu.

Dijete je odvedeno na sigurno i organizirat će mu se davanje podrške. Par se pojavio na prekršajnom sudu u Uxbridgeu u Londonu gdje su na sudu rekli da se radi o 15-godišnjem dječaku. Tužiteljstvo je sudu reklo da je potrebna suglasnost glavnog državnog odvjetnika da se slučaj nastavi zbog pitanja nadležnosti, a par je zadržan u pritvoru do sljedećeg pojavljivanja na sudu 7. srpnja.

Više s weba

Pročitajte još

Image
'NE ZNAM ZAŠTO STE TO UČINILI'

Policajac koji je Georgeu Floydu držao koljenu na vratu dok nije umro, osuđen na 21 godinu zatvora

Više s weba