napeto na kosovu

Ništa od dogovora: Vučić odbio prijedlog EU, Kurti ne odustaje od kažnjavanja

Image
Foto: Twitter/Miroslav Lajčák

U fokusu susreta je pronalaženje izlaza iz aktualne krize i izbjegavanje bilo kakve eskalacije na terenu s naglaskom na pitanje registarskih tablica

21.11.2022. u 13:50/ Danas.hr

Između srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Albina Kurtija nije došlo do dogovora. Rješenje koje je ponuđeno trebalo je ukine jedan dio Briselskog sporazuma, što Srbija nije mogla prihvatiti, javlja Blic.

"Po svemu sudeći, očekuju nas teški i neizvjesni dan, posebno na sjeveru Kosova i Metohije’’, rekao je izvor za Blic.

Vučić će se najvjerojatnije večeras obratiti građanima. Šef diplomacije EU Josep Borell i izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, najprije su se jutros na odvojenim sastancima sastali s Kurtijem, a potom s Vučićem, nakon čega je uslijedio trilateralni sastanak.

Image
sjever kosova

Vučić i Kurti pozvani u Bruxelles na hitan sastanak zbog problema registarskih tablica

Image
sjever kosova

Vučić i Kurti pozvani u Bruxelles na hitan sastanak zbog problema registarskih tablica

U fokusu susreta je pronalaženje izlaza iz aktualne krize i izbjegavanje bilo kakve eskalacije na terenu s naglaskom na pitanje registarskih tablica. Beograd je zahtijevao da se odloži odluka Prištine o kažnjavanju svih onih koji na svojim vozilima nisu stavili kosovske tablice i da se formira Zajednica srpskih općina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priština je početak kažnjavanja umjesto za danas, odgodila za sutra. Kada je u pitanju Zajednica srpskih općina, kosovski premijer je jasno i glasno protiv, iako je dogovor o njima postignut još 2013. godine u okviru Briselskog sporazuma.

Više s weba

Pročitajte još

Image
izglasano

'Javnost želi skromnost': poljski zastupnici si smanjili plaće za 20 posto dok ministri isplaćuju visoke premije

Više s weba