OGLAS

zbog jaza u cijepljenju

Njemački ministar zdravstva: 'Na jesen prijeti apsolutni korona killer. Sve gore, sve brže mutira'

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Lauterbach je upozorio da intervali u kojima nove varijante zamjenjuju stare postaju sve kraći

17.4.2022. u 13:20/ RTL Vijesti

Njemački ministar zdravstva Karl Lauterbach za list Bild am Sonntag je rekao da je sasvim moguće da ćemo "dobiti vrlo zaraznu varijantu omikrona koja je smrtonosna poput Delte".

Federalni ministar zdravstva Lauterbach očekuje omikron cjepivo u rujnu, ali u isto vrijeme upozorava na moguću "ubojitu varijantu" virusa korona.


Lauterbach upozorava da bi se mogla razviti nova varijanta, vrlo zarazna poput omikrona i smrtonosna poput delte.

Image
AMERIČKO ISTRAŽIVANJE

Post-COVID može ugroziti vid, mjesecima nakon korone povećana je opasnost od ugrušaka u krvnim žilama očiju

Image
AMERIČKO ISTRAŽIVANJE

Post-COVID može ugroziti vid, mjesecima nakon korone povećana je opasnost od ugrušaka u krvnim žilama očiju

"Dobit ćemo cjepivo koje štiti od omikronskih varijanti. Očekujemo to u rujnu. Cilj nam je da imamo dovoljno cjepiva za svakog građanina, bez obzira koja varijanta dolazi. Tada ćemo imati protuotrov i za omikron i za delta varijantu.", rekao je Lauterbach

Prema riječima političara i epidemiologa Lauterbacha, trenutno se razvijaju razne podvarijante omikrona koje izazivaju zabrinutost.

Lauterbach je upozorio da intervali u kojima nove varijante zamjenjuju stare postaju sve kraći. "To znači da smo se sve manje sposobni pripremiti za mutacije. Sasvim je moguće da ćemo dobiti vrlo zaraznu varijantu omikrona, smrtonosnu poput delte. To bi bila apsolutno ubojita opcija", objašnjava ministar.

Založio se za brže izmjene Zakona o zaštiti od infekcija u Njemačkoj kako bi se od jeseni ponovno uvela obveza nošenja maski u zatvorenom prostoru.


"Situacija će se ponovno promijeniti na jesen, tada će se broj slučajeva povećati, tada će vjerojatno doći do novih mutacija ili će se broj slučajeva s omikronskim infekcijama naglo povećati. Zato do tada moramo ponovno revidirati Zakon o zaštiti od zaraza", rekao je.

Također smatra da je takav razvoj događaja posljedica odbijanja obveznog cijepljenja: "Neuspjeh obveznog cijepljenja bio je gorko razočaranje. Nakon dobrog ljeta, veliki jaz u cijepljenju može značiti tešku jesen. Tada mnogi znanstvenici očekuju nove valove", naglasio je njemački ministar zdravstva.

U klinču
Dosje Jarak
Ljubav je na selu
Vrijeme je za seks
SPRZŽ2023
default_cta
Viola boje mora
Love island Australija
Superstar finale
Igra moje sudbine
Život na vagi
default_cta
American idol
VOYO KIDS
LJNS AU

Više s weba

Pročitajte još

Image
NEMA KRAJA

Ponižavajuće fotografije iz Gaze! Palestinci kleće ogoljeni pred izraelskom vojskom


Više s weba