'zatočen'

Objavljena snimka kako Đoković pozdravlja navijače s prozora hotela u Melbourneu u kojem ga vlasti zadržavaju

Image
Foto: RTL

Đoković je odveden u Hotel Park u Melbourneu koji služi kao službena karantena australske vlade

6.1.2022. u 11:45/ RTL Vijesti

Nakon što je Novaku Đokoviću odbijena australska viza, tenisač je odvezen u hotel gdje će čekati odluku na žalbu koju je podnio njegov odvjetnički tim, što bi trebalo biti u ponedjeljak. Ispred hotela su se skupili njegovi obožavatelji, a Đoković je snimljen kako ih gleda s prozora i u jednom trenutku rukama gestikulira oblik srca.

Đoković je odveden u Hotel Park u Melbourneu koji služi kao službena karantena australske vlade. Od 2020. godine ovaj je hotel služio kao ustanova za zadržavanje vladinih pritvorenika, od kojih su mnogi godinama tražili vize za ostanak u Australiji. Reuters piše kako ih se trenutno tamo nalazi više od dvadesetak.

Ista agencija navodi da su se ispred Hotela Park održavali prosvjedi aktivista  koji su izražavali potporu migrantima zadržanim u hotelu. Također piše kako su se neki od migranata zadržanih u hotelu nedavno žalili na lošu kvalitetu hrane, te kako su u njoj našli plijesan i crve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Nekoliko sati Australije

Vučić se umiješao u antivaksersko-tenisku dramu: 'Rekao sam Novaku da je cijela Srbija uz njega.' A onda Novaka protjerali

Image
Nekoliko sati Australije

Vučić se umiješao u antivaksersko-tenisku dramu: 'Rekao sam Novaku da je cijela Srbija uz njega.' A onda Novaka protjerali

Hotel, koji se inače reklamira kao luksuzni hotel od 4,5 zvjezdice, srpski su mediji nazvali "užasnim", a o detaljima opisanima u Reutersu pisali kao o "stravičnim detaljima".

O cijeloj se situaciji oglasio i Aleksandar Vučić koji je ukidanje vize Đokoviću nazvao iživljavanjem tamošnjih političara. On se također osvrnuo na taj "zloglasni" hotel.

Upravo se čita

Image
KOLAČ PRINCA WILLIAMA

Tako brza, tako jednostavna: Torta koja se ne peče, a oduševit će sve čokoljupce

"Ono što smo mogli napravili smo. Prvi put sam razgovarao jučer s Novakom, a jutros drugi put. Pozvali smo australskog ambasadora, isto kao što je i Ana Brnabić moleći da, prije ponedjeljka kada je konačna odluka, da se Đokoviću omogući da ne bude u zloglasnom hotelu, već u nekoj iznajmljenoj kući. Da se spremi za turnir kako treba. Ono što je Novak tražio mi smo to učinili i to je naša obaveza. Da štitimo naše građane", rekao je Vučić za srpske medije.

Više s weba

Pročitajte još

Image
nanijeli im teške gubitke

Protutalibanski otpor tvrdi: Očistili smo okrug u Pandžširu, gotovo tisuću talibana je ubijeno, ranjeno ili zarobljeno

Više s weba