anketa instituta gallup

Objavljeno najnovije izvješće o sreći. Od nas su sretniji i Slovenci i Talijani i Srbi, najsretnija Finska

Image
Foto: Lovro Domitrovic/PIXSELL

Znanstvenici su rekli da je ljudska procjena sreće ostala "iznimno otporna" unatoč pandemiji covida-19, s globalnim prosjecima u razdoblju od 2020. do 2022. koji su bili jednako visoki kao i oni u godinama prije pandemije od 2017. do 2019

20.3.2023. u 10:11/ Hina

Finska je šestu godinu zaredom proglašena zemljom s najsretnijim stanovništvom, pokazuje Svjetsko izvješće o sreći objavljeno u ponedjeljak.

Izvješće, koje se bavilo i učincima krize izazvane koronavirusom na dobrobit ljudi, svake godine sastavljaju znanstvenici u SAD-u na temelju anketa Instituta Gallup.

Image
NEVJEROJATNIH 56 MJESTA

Najsretnije zemlje svijeta! Finci na vrhu, Hrvatska ostvarila najveći skok u povijesti

Image
NEVJEROJATNIH 56 MJESTA

Najsretnije zemlje svijeta! Finci na vrhu, Hrvatska ostvarila najveći skok u povijesti

Prema izvješću, nakon sretnih Finaca slijede Danska, Island, Izrael, Nizozemska, Švedska, Norveška, Švicarska, Luksemburg i Novi Zeland.

Hrvatska se nalazi na 48. mjestu, iza Japana i ispred Brazila. Među susjednim zemljama najsretnija je Slovenija na 22. mjestu, Italija je 33., Srbija 45., a Mađarska 51. Crna Gora je na 67. mjestu Svjetskog izvješća o sreći, a Bosna i Hercegovina je na 71. mjestu.

Pri dnu ljestvice nalaze se uglavnom afričke zemlje, a ratom razoreni Afganistan i Libanon dvije su najnesretnije zemlje svijeta, u istraživanju koje je obuhvatilo ukupno 137 zemalja.

Znanstvenici su rekli da je ljudska procjena sreće ostala "iznimno otporna" unatoč pandemiji covida-19, s globalnim prosjecima u razdoblju od 2020. do 2022. koji su bili jednako visoki kao i oni u godinama prije pandemije od 2017. do 2019.

Više s weba

Pročitajte još

Image
spor oko zlata?

Detalji ubojstva u Ljubljani: Ubojica ranije poznat policiji, nedavno izašao iz zatvora

Više s weba