Play logo
LUDE CIFRE

Oktoberfest nikad skuplji: Pivo 13 eura, voda 10, piletina 20. Ovo su cijene na čuvenom festivalu

Image
Foto: Profimedia

Pivo na Oktoberfestu ove je godine u prosjeku skuplje za 6,12 posto. Pivari za rast cijena krive povećanje troškova sirovina poput hmelja, slada i ječma, ali i energije i satnica

16.9.2023. u 22:58/ Danas.hr
Play logo

Cijene na čuvenom Oktoberfestu koji se u njemačkom gradu Münchenu održava po 188. put nikad nisu bile veće, piše Fenix Magazin.

Pivo na Oktoberfestu ove je godine u prosjeku skuplje za 6,12 posto. Pivari za rast cijena krive povećanje troškova sirovina poput hmelja, slada i ječma, ali i energije i satnica.

Play logo

Pivo ove godine stoji između 13,20 eura (Museumszelt) i 14,50 eura (Käfer). Pšenično pivo u vinskom šatoru košta čak 17,40 eura. Kako pišu njemački mediji, poskupjela su i bezalkoholna pića. Litra stolne vode sada stoji 10 eura, dok limunada košta od 8,20 eura do 12,40 eura po litri. Novost ove godine su aparati s besplatnom pitkom vodom, koji se ne nalaze u šatorima, nego izvan njih!

Image
JEFTIN TRIK?

Našli smo proizvode ispod cijena koje je zamrznula Vlada. Na ulju smo uštedjeli 43 centa, riži 30... Ovo je računica

Image
JEFTIN TRIK?

Našli smo proizvode ispod cijena koje je zamrznula Vlada. Na ulju smo uštedjeli 43 centa, riži 30... Ovo je računica

Cijene hrane

Pereci su dostupni za 3 do 4 eura. Polovica organske piletine stoji 20,50 eura, a dok se cijena konvencionalne piletine kreće između 14 do 15 eura. Pola patke košta do 36,50 eura, svinjske kobasice koštaju do 20 eura, koljenica je dobrih 25 eura, a u špeclama sa sirom možete uživati ​​za 20 eura. U svim šatorima postoje jelovnici koji uključuju jelo i piće, zbog čega vas ručak na kraju može manje koštati.

Vožnje do 12,50 eura

Ulaznice za vožnje i razne aktivnosti poput vrtuljaka koštaju od 2,50 eura do 12,50 eura. Svaki utorak na Oktoberfestu je dan za djecu i obitelj. Tada obitelji mogu uživati u zabavi po nižim cijenama. Tradicionalnim zabijanjem slavine u pivsku bačvu, gradonačelnik Münchena Dieter Reiter otvorio je u subotu u podne 188. Oktoberfest, najveće narodno slavlje na svijetu. Ove godine Oktoberfest traje dva dana dulje, do 3.listopada kada se u Njemačkoj slavi Dan ujedinjenja, a organizatori očekuju šest milijuna posjetitelja. Za sigurnost na Oktoberfestu zaduženo je više od 600 policajaca i preko 2.000 privatnih zaštitara.

Play logo

POGLEDAJTE VIDEO: Našli smo proizvode ispod cijena koje je zamrznula Vlada. Na ulju smo uštedjeli 43 centa, riži 30… Ovo je računica

Play logo
Love island UK
San snova
Obiteljske tajne
Elon Musk Show
default_cta
Kalifornikacija
Zig & Sharko
Ljubav je na selu
Skrivena istina
default_cta
Život na vagi
Play logo

Više s weba

Pročitajte još

Image
PRIJATELJI ŽIVOTINJA

Apsolutna zastara za silovatelja pasa. Prijatelji životinja: Obavijestili smo belgijsku javnost tko živi među njima

Play logo

Više s weba