tri osobe poginule

Olujno nevrijeme, odroni i snažan vjetar u većem dijelu Italije: Veneciji prijeti nova poplava

Image
Foto: AP Images

U drugim dijelovima Italije od subote su tri osobe poginule u nevremenu

22.12.2019. u 23:05/ Hina

Veneciji su u nedjelju prijetile nove poplave dok su se olujno nevrijeme, snažan vjetar i odroni nastavili u većem dijelu Italije.

Razina mora povisila se do 120 cm oko 10.00 sati, što je niže od meteoroloških prognoza koje su najavljivale 130 ili 140 centimetara. 

Grad u laguni oporavlja se od neuobičajeno visoke "aqua alte" od 187 cm koja je pogodila Veneciju 12. studenog, a bila je najviša u zadnje 53 godine i prouzročila je nemjerljivu štetu.

Trg svetog Marka i bazilika, jedna od glavnih znamenitosti Venecije, posebno su oštećeni. Ploče na trgu bile su oštećene i treba ih zamijeniti, piše list La Nuova Venezia.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poplave su prestrašile turiste. Udruga venecijanskih hotelijera rekla je u petak da bilježi rekordan broj otkazivanja smještaja, ali ističe da je grad i dalje siguran za turiste.

U drugim dijelovima Italije od subote su tri osobe poginule u nevremenu.

Upravo se čita

Image
UTAKMICA ODLUKE

Dalić najavio okršaj s Belgijom i otkrio detalje oko sastava: 'Nema popravnog ispita'

U Furlaniji-Julijskoj krajini, na sjeveroistoku zemlje, muškarca u automobilu odnijela je bujica dok je vozio poplavljenom cestom koja je bila zatvorena za promet.

U Firenzuoli, blizu Firence, muškarac na motociklu poginuo je kada je pao u rijeku. Tijelo mu je pronađeno nekoliko kilometara od mjesta nesreće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Napulju je muškarac poginuo kada se na njega srušilo drvo.

Više s weba

Pročitajte još

Image
POD NADZOROM UN-a

Nastavljena evakuacija iz Alepa: posljednju fazu operacije narušavaju mnoge poteškoće

Više s weba