Lažna informacija?

Opasna 'suicidalna igra' Momo opet kruži Internetom: Ubacuje se u crtiće i potiče mlade da se ozlijede

Image
Foto: Twitter

Samo dan kasnije stigla je informacija da nitko nije 'napadnut' te da je sve laž

27.2.2019. u 21:37/ Vijesti.hr

Nastavnici u Velikoj Britaniji upozoravaju roditelje da se online "suicidalna igra" Momo ubacuje u videozapise Pepa Praščića i Fortnita na YouTubeu. Škole diljem Britanije javljaju da su djeca na meti jezivih slika i video isječaka veoma uznemirujućeg karaktera.

"Izazov Momo" povezan je sa smrću dvoje djece i potiče mlade da se ozlijede, a u nekim slučajevima čak i da si oduzmu život. 

Danas su škole počele izdavati upozorenja na svojim internetskim stranicama i preko društvenih medija tvrdeći da ih je kontaktiralo na stotine zabrinutih roditelja.

Samo dan kasnije, nakon što su roditelji diljem svijeta, kao i brojne udruge i organizacije objavile vijest o ovoj potencijalno štetnoj pojavi, stigla je informacija da nitko nije 'napadnut' te da je sve laž. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Doduše, fotografija strašnog lika proširila se svijetom te, bila lažna ili ne, plaši djecu zbog činjenice da nema medija koji nije napisao vijest o ovome, ne bi li upozorio roditelje. 

Pojava uznemirujućih videa

Upravo se čita

Image
DOBRO SE ZABAVLJAJU

VIDEO Pogledajte vatrenu atmosferu Hrvata na ulicama: Ostali navijači nas gledaju i snimaju

Nastavnici iz Velike Britanije kazali su da se uznemirujući videi pojavljuju usred naizgled nevinih videa dječjeg crtanog filma Pepa Prašćić ili kompjuterske igre Fortnite.

Jedan od videozapisa, kažu, počinje nevino, kao primjerice početak epizode Pepa Praščića, ali se ubrzo pretvora u izmijenjenu verziju s nasiljem i uvredljivim jezikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U jednom drugom videu imena "MoMo" prikazuje se iskrivljena bijela maska koja potiče djecu da rade razne opasne stvari bez da to kažu svojim roditeljima. U Argentini je čak 12-godišnjak počinio samoubojstvo, a sve zbog straha od "suicidalne igre".

Što je MoMo?

Momo podrazumijeva jezivu ženu s tamnom kosom, đavoljim osmijehom i jako izbočenim očima. Ona mami djecu putem WhatsApp-a te im zatim šalje slike i upute o tome kako nauditi sebi i drugima, piše Daily Mail. 

Ako ne učine to, Momo prijeti djeci da će baciti kletvu na njih

Roditelji su prestravljeni. Jedna majka je kazala kako je njen sin (7) počeo prijetiti drugim učenicima u školi, a kad ga pitala zašto to radi, kazao je kako će ga u suprotnom Momo ubiti u snu.

Isto tako, kazao je majci kako ga žena natjerala da iz kuhinje uzme nož i zabije ga u vrat. Rekli su mu da ignorira sve to, ali su i dalje prestravljeni, piše Daily Mail

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga se poziva roditelje na oprez u trenucima kada dijete koristi neki uređaj ili gleda video isječke.

Više s weba

Pročitajte još

Image
ministar obrane priznao

Turska srušila sirijski helikopter u svome zračnom prostoru

Više s weba