Neprimjereno?

Opet bunt protiv Zelenskog. Nakon Svjetskog prvenstva ne žele ga ni na talijanskom Sanremu

Image

Sanremo, koji će se održati od 7.-11. veljače, blještavi je događaj koji privlači rekordnu televizijsku publiku i poslužio je kao inspiracija za Eurosong. Zelenski bi se trebao javiti video vezom tijekom završne večeri festivala

27.1.2023. u 14:54/ Hina

Planirano gostovanje ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog na najvećem talijanskom zabavnom događaju, glazbenom festivalu Sanremo, izazvalo je kritike u zemlji u kojoj je javna podrška ratnim naporima Kijeva vrlo slaba.

Sanremo, koji će se održati od 7.-11. veljače, blještavi je događaj koji privlači rekordnu televizijsku publiku i poslužio je kao inspiracija za Eurosong. Zelenski bi se trebao javiti video vezom tijekom završne večeri festivala.

"Očekujem pjesme od talijanskog glazbenog festivala, ne nešto drugo", rekao je potpredsjednik vlade i čelnik desničarske Lige, Matteo Salvini, na TV kanalu La7 u četvrtak.

"Ako Zelenski ima vremena priključiti se festivalu Sanremo, njegov izbor", nastavio je, dodavši da nije siguran "koliko je primjereno" miješati zabavu s pričama o ratu i smrti.

Image
OZBILJNE OPTUŽBE

Zelenski najavio smjene nakon optužbi za primanje mita: 'Neke će se dogoditi danas, neke sutra'

Image
OZBILJNE OPTUŽBE

Zelenski najavio smjene nakon optužbi za primanje mita: 'Neke će se dogoditi danas, neke sutra'

Zelenski, bivši komičar i glumac, video pozivom se javio na ovomjesečnoj dodjeli holivudskih nagrada Zlatni globus. Iskoristio je platformu da izrazi uvjerenje u pobjedu u ratu s Rusijom i zahvali "slobodnim ljudima slobodnog svijeta" na njihovoj podršci.

Drugi talijanski političari, uglavnom krajnje ljevice i antisistemskog pokreta Pet zvijezda te opozicijske Demokratske stranke srednjeg centra (PD), iznijeli su slične stavove.

"Zelenski na Sanremu? Ne", napisao je na Facebooku Gianni Cuperlo, kandidat za čelnika PD-a, rekavši da ako RAI TV želi prikazati poruku ukrajinskog čelnika to ne bi trebala "miješati" s glazbenim festivalom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu, online peticija protiv poziva Zelenskom, koja djelomično za rat okrivljuje NATO i "brutalnu represiju" Kijeva protiv stanovništva koje govori ruski, privukla je od petka ujutro 33.000 potpisnika.

Talijanska premijerka Georgija Meloni čvrsto podržava Ukrajinu, a njezina vlada blizu je finaliziranja sporazuma s Francuskom o isporuci sustava protuzračne obrane SAMP/T Kijevu.

Više s weba

Pročitajte još

Image
užas u austriji

Njegovatelji namamili kolegicu u salu, vezali je za operacijski stol, mučili 15 minuta

Više s weba