žestoke poruke

Orban o migrantskom valu: 'Mislim da bi Nikola Zrinski znao što se treba učiniti u takvoj situaciji'; Evo što kaže o Hrvatskoj

Image
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

'Smatram da svi koji se ne budu branili za 20 godina ne će prepoznati svoju zemlju. Promjena će se dogoditi uz vanjski utjecaj', kaže mađarski premijer

18.6.2021. u 10:25/ RTL Vijesti

Mađarski premijer Viktor Orban u razgovoru za Glas koncila komentirao je migrantski val.

Stava je da se migracije ne događaju spontano, već organizirano. 

"To na zapadu smatraju teorijom zavjere, no sve je to ipak organizirano s političkim i poslovnim motivima, a posljedice toga bit će dovođenje velikih muslimanskih masa na europski kontinent", kazao je Orban i dodao:

"Smatram da svi koji se ne budu branili za 20 godina ne će prepoznati svoju zemlju. Promjena će se dogoditi uz vanjski utjecaj, koji im je jednostavno nametnut. Mislim da bi Nikola Zrinski znao što se treba učiniti u takvoj situaciji, napomenuo je Orban.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imate fantastičnu državu"

Mađarski premijer komentirao je i odnose s Bruxellesom s kojim se često sukobljava.

Kazao je kako Mađarska plaća veliku cijenu jer ide 'protivno struji' no smatra kako ako ne plate tu cijenu da će na kraju izgubiti puno više.

Upravo se čita

Image
DRŽI GA NA OKU

Svjetski boksački prvak poslao ozbiljnu prijetnju Messiju: 'Moli Boga da te ne nađem'

"Bolje prolazimo ako se borimo. Mislim da bi to razumio i Zrinski", naglasio je.

Potom se osvrnuo i na Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska nacionalna svijest vrijedan je doprinos Europi. Imate fantastičnu državu. Svi dijelovi Hrvatske su fantastični, ne samo more, nego cijela država. Mislim da imate vrlo raznolik narod, susrećem drugačije karaktere Hrvata na otocima i primjerice u Osijeku. Vi znate kako ih možete povezati u istu državu, što je važan doprinos Europi. Nadalje, vi ste iznimni i strastveni borci, što je potrebno Europi. Imate i specifičan antikomunizam", kazao je Orban za Glas koncila.

Više s weba

Pročitajte još

Image
BEOGRAD NASTAVLJA PO SVOM

Vučić podržao svog ministra: 'Nitko u Srbiji ne može reći da je Stepinac bio svetac!'

Više s weba